Marilen Gabriel Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților, rector UVT: Am participat astăzi ca speaker la Conferința Future Skills & Future Work, un eveniment dedicat studenților, mai ales studenților români care se confruntă cu dinamica locurilor de muncă, în perspectiva anticipării joburilor viitorului și a skill-urilor noi ce vor fi necesare pe piața muncii.

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), organizatorul conferinței, a deschis azi o serie de dezbateri și consultări cu scopul întocmirii unui raport cu propuneri concrete, care va fi înaintat Ministerului Educației Naționale, un format dialogal considerat necesar, de asemenea, și pentru conștientizarea tendințelor de schimbare și adaptare a abilităților / skill-urilor la viitoarele cereri ale pieței muncii.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a încurajat deschis studenții pentru ca să-și identifice cu inspirație și anticipare opțiunile profesionale cele mai bune, devenind conectați la cerințele viitorului, prin pregătire de performanță și prin curajul descoperirii.

#FutureSkills #FutureOfWork

Sursa: https://www.facebook.com/grupul.parlamentar.pnl.camera.deputatilor/?