Dragi tineri,
În scurta mea experienţă ȋn politică am putut vedea cum se gândeşte ȋn spatele scenei. Partidele politice şi politicienii care le populează vor să câştige alegerile. Toate, dacă s-ar putea.
Ca ȋn orice alt domeniu este o chestiune de a fi sau a nu fi, de a conta sau a nu conta, de a-ţi duce proiectele la ȋndeplinire sau a rămâne mereu cu nişte proiecţii pe hârtie.Dacă reuşim să ȋnţelegem asta, vom ȋnţelege şi că atunci când se fac calculele politice pentru câştigarea alegerilor, politicienii gândesc pragmatic. Indiferent de partidul din care provin.
Comandă sondaje, analizează priorităţile populaţiei, problemele principale, aşteptările, dar ce este cel mai important să reţineţi, analizează ȋn detaliu prezenţa la vot a diferitelor categorii socio-demografice.
De ce? Pentru că degeaba vii tu, partid politic raţional, cu ideea, legitimă dealtfel, de a investi ȋn tineri, dacă tinerii nu votează. De ce este degeaba? Pentru că, aşa cum spun statisticile astăzi, tinerii nu prea ȋnclină balanţa alegerilor. Nu sunt un eşantion activ din punct de vedere civic şi nu prea te ajută ȋn alegeri.
Consecinţa? Dacă ȋn programul tău investeşti mai mult ȋn politici pentru tineri, pătruns de ideea corectă că investeşti ȋn viitor, dar neglijezi categorii mai active ȋn ziua votului, nu vei ajunge niciodată să ȋţi pui politicile ȋn aplicare, pentru că nu vei câştiga niciodată alegerile.
Le vor câştiga cei care s-au ghidat după adevărul din sondaje şi au investit ȋn politici pentru cele mai active părţi din populaţie. Active la vot.
Dragi tineri, cifrele nu mint. Unii dintre noi suntem mult prea pasivi. Unii dintre noi suntem mult prea absenţi. De aceea nu ne iau ȋn serios, de aceea nu ne iau în considerare.
Trebuie să punem punct acestei percepţii despre noi! Trebuie să schimbăm statistica din sondaje! Trebuie să le arătăm că putem să influenţăm soarta alegerilor! Trebuie să le arătăm că suntem activi şi contăm!
Mai mult, trebuie să cerem, să punem presiune, să votăm, să urmărim cum au folosit votul nostru, să rămânem informaţi şi conectaţi, să sancţionăm derapajele şi când am decis că nu suntem mulţumiţi de felul ȋn care am fost reprezentaţi, să ȋi schimbăm!
Eu şi colegii mei din Cluburile Studenţeşti Liberale vom vota Klaus Iohannis pe 24 noiembrie. Voi votaţi pe cel sau cea care v-a convins, care simţiţi că vă reprezintă mai mult. Dar să votaţi!

Mihai Ionescu, membru CSL

#Contăm #GeneraţiaActivă #RomâniaNormală