Gabriel Dumitrascu, vicepresedinte al PNL Bucuresti declara: „Mă bucur că domnul Nicușor Dan a realizat faptul că opoziția are șanse mai multe să câștige primăria Capitalei dacă merge cu un singur candidat. La alegerile din 2016, deși i s-a propus să mergem în echipă, a refuzat. Poate era mai bine dacă atunci toți actorii aveau maturitatea politică necesară și nu se pierdea Bucureștiul.

Din păcate, cu administrația Firea, noi toți am pierdut 4 ani. Orașul s-a blocat. Investițiile au fost stopate. Avem o administrație dezastruoasă.
O poziție matură a opoziției trebuie să plece de la ceea ce vrea țara: schimbarea puterii PSD-ALDE și maximizarea șanselor pentru atingerea obiectivele majore: câștigarea alegerilor prezidențiale, câștigarea alegerilor locale, inclusiv în București și în marile orașe, și câștigarea majorității în urma alegerilor parlamentare și formarea guvernului. O opoziție unită se poate construi doar pe baza valorilor si principiilor comune, care vor trebuie transpuse în programe care să aducă soluții la problemele reale ale oamenilor și pe aceasta bază să câștige încrederea alegătorilor.
O opoziție unită se poate forma doar respectând și sprijinind ceea ce are deja fiecare partid, alocând resursele comune pentru păstrarea pozițiilor politice și administrative deja deținute și împarțind celelalte poziții vizate printr-un sistem care să fie la final echitabil pentru toți contributorii la efortul comun. 
Revenind la București, Dreapta trebuie să vină la putere și să dezvolte orașul, să pornească investițiile. Avem nevoie ca de aer, a cărui calitate trebuie să o imbunătațim, să investim în termoficare, străzi, transport și spitale. Orice zi care trece crește riscul de blocaj total. Alți patru ani înseamnă colaps pentru București.
Va trebui să vedem la acel moment care dintre candidați are șansa cea mai bună. Nu contează din partea cărui partid politic vine. PNL, USR. Important e să salvăm orașul.
Avem nevoie însă de candidați cu soluții, avem nevoie de un om care are o viziune de dezvoltare. Candidatul la PMB trebuie să fie un om de construcție, care poate dezvolta, care poate implementa programul său.
Vreau să specific însă foarte clar, în acest moment, Bucureștiul are nevoie de un program de dreapta. Investiții, dezvoltare. Gata cu populismele, gata cu voucherele. Este nevoie de bani pentru infrastructura rutieră, infrastructura energetică, infrastructura spitalicească. Ne trebuie un program de dezvoltare, liberal. Candidatul desemnat trebuie să își asume aceste lucruri.