Ludovic Orban: „Tentativa Guvernului de a reglementa prin OUG Codul Administrativ este neconstituțională.
Somăm Guvernul să nu calce iarăși în picioare voința exprimată de cetățeni la referendumul din 26 mai, să nu calce din nou în picioare Constituția României. Somăm Guvernul să trimită spre dezbatere în Parlament proiectul de Cod Administrativ. Readucem aminte că, nu există niciun fel de temei pentru a justifica urgența.De asemenea, readucem aminte că adoptarea Codului Administrativ a fost urmată de atacarea la CCR, de către PNL a Codului Administrativ și că întreg Codul Administrativ a fost declarat neconstituțional. Considerăm că, în aceste condiții, atâta timp cât cetățenii români au spus la referendum că vor ca și alte entități să poată să declanșeze controlul de constituționalitate pe OUG emise de Guvern, Guvernul nu are dreptul constituțional pentru a reglementa problemele din Codul Administrativ prin OUG și că nu există decât o singură cale democratică constituțională pentru adoptarea Codului Administrativ și anume, dezbaterea parlamentară, o dezbatere parlamentară serioasă, la care să participe toate forțele din societate, care sunt interesate și afectate de modul în care funcționează Administrația Publică din România.”