În timp ce Vasilica Viorica Dăncilă se plimbă ca Vodă în lobodă, cu elicopterul prin țară, milioane de români sunt blocați în trafic, pe orice traseu pe care vor să se deplaseze, în țară. Guvernul este iresponsabil pentru modul în care a tratat marile proiecte de infrastructură. La ora actuală, niciun proiect major de infrastructură, indiferent că el este finanțat din fonduri europene sau beneficiază de altă formă de finanțare, nu a fost lansat de actuala guvernare.Tragem un semnal de alarmă, în ceasul al doisprezecelea, România riscă să piardă minim 10 miliarde de euro din banii europeni la care are dreptul, în cadrul exercițiului financiar 2014 – 2020. Există riscul major ca nivelul absorbției pe acest al doilea exercițiu financiar bugetar să fie mai mic decât gradul de absorbție pe primul exercițiu financiar bugetar 2007 – 2013.

Proiecte majore de infrastructură, pentru care există finanțare europeană, sunt ținute blocate de actuala guvernare. Tronsonul de autostradă Sibiu – Pitești, Autostrada Unirii, Târgu Mureș – Iași – Ungheni , în care, deși Comisia Europeană și-a arătat clar disponibilitatea de finanțare a studiului de fezabilitate și finanțarea ulterioară a proiectului, Guvernul a găsit de cuviință să facă cel mai rău lucru, și anume, să rezilieze inclusiv contractul care era privitor la realizarea studiului de fezabilitate.

Tronsonul de autostradă Comarnic – Brașov, legătura între Târgu Mureș și granița de Vest, la Borș, Târgu Mureș – Borș. Tronsoane care au început și care bat pasul pe loc, cum sunt tronsonul de autostradă Lugoj – Deva. De asemenea, tronsonul de autostradă de la Turda până la Sebeș. Toate sunt blocate, întârziate iar Guvernul acesta parcă își dorește să nu construiască infrastructură modernă de transport.

Același lucru îl găsim în domeniul feroviar, în care niciun proiect major de modernizare a infrastructurii feroviare, pe coridorul pan-european de la Constanța până la Curtici, nu a demarat deși și aici avem fonduri europene, miliarde de euro la dispoziție pentru finanțarea acestor lucrări de modernizare,  care pot să aducă traficul feroviar la standarde europene. Nu mai vorbim de blocarea lucrărilor de asigurare a navigabilității Dunării și de neutilizarea fondurilor europene pentru toate celelalte proiecte de infrastructură majoră.

Tragem un semnal de alarmă în ceasul al doisprezecelea și somăm Guvernul să accelereze toate procedurile privitoare la absorbția de fonduri europene. După ce ne-au mințit la elaborarea bugetului că vor absorbii miliarde în decursul acestui an, Guvernul recunoaște în rectificarea bugetară că nivelul absorbției o să fie sub nivelul prognozat, deoarece la rectificare au recunoscut, scăzând veniturile care provin din decontările de la nivelul Comisiei Europene a fondurilor europene alocate pentru proiectele din România cu o sumă de peste 1 miliard.

Treziți-vă, pentru că altfel riscăm să pierdem miliarde de euro, peste zece miliarde de euro, bani care pot fii folosiți pentru o infrastructură modernă, pentru spitale regionale, care pot să fie folosiți pentru modernizarea instituțiilor de învățământ, mai ales a instituțiilor de învățământ cu caracter profesional și a liceelor tehnice. Acești bani pot fi folosiți pentru creșterea competitivității firmelor românești pentru cercetare, inovare, dezvoltare și din păcate, în momentul de față, Guvernul își bate joc de banii europeni și îi ține blocați la intrarea în România.

De asemenea, solicit oficial demisia lui Daea pentru că este un mincinos și pentru că acest lucru a fost relevat de DG Agri, care i-a solicitat în mod expres să rectifice datele privind producțiile agricole pe 2018. Deoarece, datele prezentate sunt date umflate cu pompa, sunt date mincinoase, date care nu corespund cu producția agricolă reală a României și date care au produs inclusiv perturbări pe bursele agricole, ca urmare a raportărilor fictive, care au fost făcute de Ministerul Agriculturii condus de Daea.