În momentul de față  „Avem 5 cetățeni capabili în orice moment de o lovitură de stat”. Ludovic Orban, președintele PNL, i-a criticat pe cei cinci judecători CCR care au luat o decizie surpriză în cazul completurilor de 3 judecători, contestate de Florin Iordache. Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a acuzat instanţa supremă că a încălcat legea deoarece nu a desemnat completuri specializate să judece fapte de corupţie, aşa cum ar cere legea. Sesizarea acestuia, pornită de la o excepţie invocată în procesul în care, până la urmă, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, a fost admisă azi, după mai multe amânări şi o rejudecare, de membrii Curţii Constituţionale, cu un vot strâns: 5 la 4.

Ludovic Orban afirmă că „România a rămas fără Curte Constituțională” și solicită „imperativ” demisia imediată a judecătorilor CCR care „au votat în favoarea lui Dragnea”.

„Este stupefiantă decizia de astăzi a Curții Constituționale referitoare la completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Astăzi vedem rațiunea pentru care această decizie a fost amânată de patru ori, aparent în mod inexplicabil, rațiunea a fost aceea de a fi schimbată componența Curții Constituționale pentru a se realiza „majoritatea lui Dragnea”. PSD a reușit prin politrucii pe care i-a instalat la Curtea Constituțională să obțină compromiterea acestei instituții fundamentale în orice democrație”, mai spune liderul PNL, într-un comunicat de presă.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/orban-cere-demisia-judecatorilor-ccr-avem-5-cetateni-capabili-in-orice-moment-de-o-lovitura-de-stat-1154909?fbclid=IwAR28PmwI1k5q4cvAIyfFr1RqUk2B4p-ejOcbEox8FZNbyeTiy-fPjmvz55c