Ludovic Orban, președintele #PNL: ”Continuă seria de intoxicări despre ceea ce va face PNL după ce va prelua guvernarea. Ultima aberaţie este că PNL va renunţa la cota unică ȋn favoarea impozitului progresiv.
Reamintesc tuturor că PNL este partidul care a introdus cota unică şi pentru noi a fost şi a rămas o piatră de temelie în fundamentarea politicilor economice.PNL nu va accepta niciodată renunţarea la cota unică de impozitare. Este una dintre cele mai importante reforme pe care le-a făcut Partidul Naţional Liberal ȋn perioada ȋn care a guvernat.
La momentul introducerii cotei unice au crescut veniturile tuturor românilor, nu prin creşteri salariale, ci prin simplul fapt că statul le-a lăsat mai mulţi bani ȋn buzunar.
Trebuie să le reamintesc celor care dezinformează astăzi că ȋnainte de cota unică de 16%, introdusă de PNL de la 1 ianuarie 2005, românii plăteau un impozit progresiv în 5 trepte, plecând de la 18% și ajungând până la 40%, în funcție de venit. Vă dați seama că, până în 2005, orice român care muncea și câștiga mai mult de 1.300 de lei plătea statului 40% din venituri, la care se mai adăugau contribuțiile la bugetul asigurărilor sociale și cele la sănătate.
PNL va susţine cu toată forţa cota unică şi oricine încearcă să modifice cota unică va fi adversarul nostru.”