Partidul Național Liberal salută inițiativa președintelui României, Klaus Iohannis, de a genera un consens politic național, prin intermediul acordului politic național pentru consolidarea parcursului european al României.Pot să anunț după consultarea telefonică a tuturor colegilor mei din conducerea partidului, că am decis cu unanimitate, că Partidul Național Liberal va semna acest acord politic național și nu numai că îl va semna, dar va milita cu toată forța de care dispune pentru ca acest acord politic să fie transpus în practică.

Nu poate exista dreptate într-o societate în care justiția este călcată în picioare de politicieni certați cu legea, într-o țară în care infractori calcă cu bocancii independența justiției, calcă în picioare puterea judecătoarească și caută să subordoneze toți magistrații din țară.

Președintele României  a luat decizia de convocare a unui referendum în care a dat posibilitatea cetățenilor români să decidă, iar cetățenii români au decis fără drept de apel, că vor ca România să continue parcursul european și să adâncească integrarea în Uniunea Europeană, că vor să fie conduși de oameni cinstiți, de oameni corecți, de oameni care respectă legea, că nu sunt de acord cu amnistierea și grațierea faptelor de corupție, că nu sunt de acord cu OUG, că își doresc integritate în exercitarea funcțiilor publice .

De doi ani și jumătate, alături de președintele României, Partidul Național Liberal a dus un adevărat război de apărare a drepturilor și libertăților cetățenilor României, împotriva agresiunilor sistematice declanșate de guvernele conduse de PSD și ALDE.

Odată cu acest referendum, toate formațiunile politice din România trebuie să înțeleagă că cetățenii au decis. Suveranitatea aparține poporului, iar atunci când poporul se exprimă direct prin referendum, voința exprimată de cetățeni trebuie să devină lege pentru toți aceia care sunt implicați în politică.

Partidul Național Liberal, încă de la înființarea sa, este un partid profund  atașat valorilor europene și un partid care sistematic a luptat pentru ca România să facă parte dintr-o Europă a drepturilor și libertăților individuale, să facă parte dintr-o Europă a prosperității, să facă parte dintr-o Europă care să permită fiecărui român să ducă o viață decentă și să se realizeze în viață.

Susținem total toate ideile din acest pact și toate soluțiile pe care le propune președintele României, pentru a  transpune în fapt voința exprimată de cetățenii români.

Facem apel către toate forțele politice din România să susțină acest pact, iar către unii care până astăzi au fost agresorii independenței justiției și a valorilor și principiilor europene a statului de drept în România, trebuie să înțeleagă că s-a terminat. Odată exprimată voința cetățenilor, toate forțele politice trebuie să acționeze în conformitate cu ceea ce vor românii.

Ne vom implica cu toata expertiza pe care o avem, cu toată forța noastră politică pentru  a susține demersurile președintelui României de transpunere în fapt a voinței exprimate de cetățeni la referendum  și a tuturor punctelor exprimate în acest pact național.

De asemenea, accentuez ultima frază, care pentru noi reprezintă un legământ de acțiune politică. Noi, semnatarii acestui acord  politic național, ne angajăm ca în toate luările de poziție și în toate acțiunile întreprinse,  să sprijinim aprofundarea integrării în Uniunea Europeană, consolidarea proiectului european, precum și întărirea relației transatlantice, neeexistând nicio incompatibilitate între continuarea integrării europene și aprofundarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii și să nu ne exprimăm  contrar acestor linii de acțiune , principii  și valori esențiale pentru România și cetățenii săi.

Este timpul ca cei care au câștigat puterea în decembrie 2016 și care și-au bătut joc de încrederea  care le-a fost acordată de cetățeni, declanșând un război absurd în interiorul României, declanșând ura între români, declanșând falii în societatea românească, provocând separări, care nu au niciun fel de temei real, provocând o afectare gravă a imaginii Uniunii Europene și a angajamentului guvernelor de după decembrie 2016, față de valorile  și principiile europene,  este timpul să se oprească. Este timpul ca România să-și regăsească unitatea, ca românii să-și regăsească solidaritatea, ca românii să fie din nou uniți, iar românii au arătat că sunt uniți cuocazia    acestui referendum și am convingerea că cetățenii români vor sprijini realizarea acestui pact național, care poate să determine o nouă mobilizare a societății românești  și poate să asigure cu adevărat o traiectorie europeană strălucitoare pentru țara noastră.