Ludovic Orban: „#PNL militează pentru o susținere foarte clară și limpede a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de Procuror șef european. Am discutat cu Rares Bogdan, cu Siegfried Muresan și chiar astăzi, în Biroul Executiv, le-am dat mandat să intensifice lobby-ul pentru a relua procedura de desemnare a procurorului șef european și de susținere foarte clară și limpede a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru că în contextul de astăzi, șansele candidatului român, din punctul meu de vedere, au crescut și există posibilitatea reală de a putea obține această funcție de prestigiu la nivel european pentru un român.

Readuc aminte, Parlamentul European a desemnat-o, ȋncă din luna februarie, pe Laura Codruța Kövesi ca şi candidat sprijinit de această instituţie pentru funcția de procuror șef european. Victoria de atunci a fost obținută cu un efort de lobby extrem de consistent, din partea Partidul Național Liberal care a reuşit să obţină susţinerea fermă a partenerilor noștri din Partidul Popular European și pe cea a unor colegi, de exemplu de colegii din fostul grup ALDE, care au fost alături de noi și pe care dorim să-i menținem alături de noi în această campanie pentru a reuși ca Parlamentul European să-și impună punctul de vedere în negocierile cu Consiliul Uniunii Europene.”