Ludovic Orban: „PNL continuă bătălia pentru a asigura succesul candidatului român pentru funcția de procuror șef european. Desemnarea se face de către Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene. În ciuda sabotajului guvernului, europarlamentarii PNL au reușit să convingă majoritatea din Parlamentul European să o susțină pe Laura Codruta Kovesi. După alegeri, se va relua procedura de negociere între Parlament și Consiliu. Cu un parlament proaspăt relegitimat prin vot democratic, forța sa de negociere va fi mult mai mare în fața unui Consiliu, care a luat decizia la nivel de reprezentanți. De asemenea, conjunctura post-alegeri este mai favorabilă.
Țările din est pot să revendice cu mai multă forță poziții importante la nivel european. Macron nu prea mai are argumente politice pentru a susține candidatura franceză. Dacă și guvernul român își încetează boicotul și dacă și celalalte forțe politice românești din Parlamentul European vin în sprijinul PNL, șansa României de a câștiga poziția de procuror șef va fi foarte mare.”