Ludovic Orban: „Biroul Executiv al Partidului Național Liberal a luat decizia să inițieze procedura de modificare a modului în care funcționează Curtea Constituțională. Am stabilit un grup de lucru format din reprezentanții partidului care au activitate în Comisia juridică în cele două Camere ale Parlamentului și care au avut contribuții la acte normative de natură constituțională. Obiectivul final este pregătirea unui proiect de revizuire a Constituției și de asemenea, un nou proiect de lege pentru organizarea și funcționarea Curții Constituționale.Vizăm mai multe aspecte, de la modalitatea de desemnare a judecătorilor Curții Constituționale, modalitatea de luare a deciziilor la nivelul Curții Constituționale, posibilitatea introducerii de MAJORITĂȚI CALIFICATE pentru un anumit tip de decizii și o serie de alte aspecte care au ca obiectiv să pună Curtea Constituțională în slujba democrației, în slujba cetățeanului, să prevenim apariția unor decizii ale Curții Constituționale care să fie luate în sprijinul unor grupuri de interese și chiar împotriva prevederilor constituționale existente.”