Printre propunerile făcute de parlamentarul PNL s-a numărat și alocarea sumei de 5.000.000 de lei pentru efectuarea de reparații capitale la Podul Decebal. „Lipsa lucrărilor de întreținere și reparaţii, creșterea intensității traficului și a sarcinii pe osie au afectat starea tehnică și funcţionalitatea astfel încât, dacă nu se adoptă măsuri urgente de efectuare a lucrărilor de reparaţii capitale, însoțite de consolidarea unor elemente constructive, este pusă în pericol siguranţa circulaţiei rutiere și pietonale pe Podul Decebal”, susține Glad Varga.

Din păcate, amendamentul a fost respins de majoritatea PSD-ALDE.

Ținând cont de solicitările arădenilor cu privire la introducerea unor curse aeriene pe Aeroportul din Arad, Glad Varga, deputat PNL, a solicitat un răspuns clar Ministerului Transporturilor, referitor la posibilitatea dezvoltării unor rute noi:

Situația Aeroportului din Arad este bine cunoscută și este una dintre marotele PSD Arad. Parlamentarii PSD, aflați în pierdere de viteză după eșecul răsunător de a atrage finanțări pentru sistemul de sănătate din Arad (de fapt, n-au mișcat niciun deget pentru asta) lansează baloane de săpun, împăunându-se cu preocuparea lor. Nimic din ceea ce afirmă nu are un suport real.

Concret. Am solicitat Minsterului Transporturilor, referitor la posibilitatea dezvoltării unor rute noi, un răspuns clar, în scris. Răspunsul a fost clar, fără echivoc:

Începând cu luna octombrie a anului trecut flota companiei (Tarom) a fost diminuată cu un număr de două aeronave, astfel încât poziția noastră (a Ministerului Transporturilor) nu poate fi decât una rezervată în ceea ce privește dezvoltarea de noi rute.

Cu toate acestea parlamentarii PSD de Arad încearcă să acumuleze capital de imagine, jonglând cu ideea identificării soluțiilor pentru atragerea unor companii aeriene care să opereze de pe Arad. Invit parlamentarii PSD să detalieze punctual aceste soluții pe care le-au găsit împreună cu directorul general al Autorității Aeronautice Civile din România.