Lucian Bode, președintele Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților: Cuc să zboare de la Transporturi! Este compromis total și irevocabil! Îl somez public pe ministrul Răzvan Cuc să explice cum a putut să gireze persoane în conducerea TAROM, care prin acțiunile lor au pus în pericol siguranța zborurilor!Așa cum în data de 23 martie 2019 a ieșit în conferință de presă pentru a-și declara susținerea față de domnul Aurel Curdov, considerându-l victimă a fostului manager TAROM, tot așa mă aștept să ofere explicații despre faptul că astăzi, același domn face obiectul unei anchete a procurorilor DIICOT.

Cum este posibil ca domnul ministru Cuc să susțină public un fost angajat TAROM care astăzi este suspectat că a făcut trafic cu piesele aeronavelor la bordul cărora românii circulă de peste 60 de ani.

Ministrul Cuc trebuie să iasă public și, odată cu demisia, să încerce măcar să prezinte cum de un protejat al domniei sale ajunge să fie suspectat că a cauzat prejudicii grave companiei, prejudicii care pot afecta siguranța zborului.

Răzvan Cuc este piază rea pentru compania TAROM. În mandatul său a provocat dezastrul:

1. Demite abuziv Consiliul de Administrație fără să pună sau să propună altul în loc!
2. Pune în pericol operarea tuturor aeronavelor TAROM, pentru că lasă compania fără director general și accountable manager.
3. A schimbat în 3 luni, 3 directori generali la o companie națională aflată în derivă. Florin Susanu care a renunțat după două luni de mandat, succedat de Maresi Caravan care a rezistat tot două luni, iar ultimul director, doamna Mădălina Mezei, în cazul căreia în ziua numirii la conducerea companiei, TAROM renunță la două procese intentate împotriva sa și a soțului său, Laurențiu Mezei. Amândoi au fost dați în judecată de TAROM, în noiembrie 2018, pentru că ar fi produs pagube companiei, fiind acuzați de ”răspundere patrimonială”.
4. S-a compromis total și irevocabil pe 23 martie, când, într-un exercițiu de imagine eșuat, în conferință de presă, îl susține public pe Aurel Curdov, recent demis de managementul TAROM. Citez: “am fost și eu contactat de domnul Aurel Curdov, președintele SNTT. Exact în ziua în care domnul Wolff și-a terminat mandatul, l-a demis pe acest om, doar pentru faptul că a ieșit să spună că sunt probleme la TAROM și că nu era situația așa cum se prezenta în presă.”
Oare în cruciada domnului Cuc de a „salva” compania națională s-a întrebat vreodată câți bani se pierd la Direcția Tehnică TAROM?

Cu toate că existau rapoarte făcute publice de companie care arătau că una dintre sursele principale ale pierderilor companiei sunt reparațiile și înlocuirile de piese, domnul Cuc era mai preocupat de soarta acestui personaj, nu de gaura de sute de milioane acumulată la Direcția Tehnică TAROM.

Preocupările lui Cuc nu sunt compatibile cu TAROM. Ministrul Cuc trăiește într-o realitate paralelă, fiind complet rupt de situația reală și gravă în care se găsește compania TAROM care se zbate să reziste pe o piață în care concurența este acerbă.

Iresponsabilitatea cu care acest ministru apare în fața opiniei publice și prezintă minciuni și dezinformări cu privire la ce se întâmplă la TAROM trebuie sancționată. Ipocrizia lui Cuc este demascată fără menajamente atunci când oamenii pe care el îi consideră cinstiți, corecți și demni sunt suspectați de fapte grave.

Este păcat că o companie care promitea o revenire cu puțină susținere are de suferit din cauza politrucilor care sunt „chemați” să o administreze.

Este limpede și dincolo de orice urmă de îndoială că ministrul Cuc trebuie să zboare cât mai repede de la Transporturi. Menținerea sa în funcție este, în fapt, o complicitate la demolarea uneia dintre ultimele companii naționale pe care România le-a păstrat de-a lungul

 

timpului.

https://www.facebook.com/notes/lucian-bode/declara%C8%9Bie-de-pres%C4%83-cuc-s%C4%83-zboare-de-la-transporturi-este-compromis-total-%C8%99i-ire/1364944926963397/

Sursa: https://www.facebook.com/salaj.pnl/