Ludovic Orban, Președintele Partidului Național Liberal: LOBBY-UL PNL DĂ REZULTATE. Vicepreședintele #PPE, Esteban Gonzalez Pons, a anunțat susținerea candidatului român la șefia Parchetului European. Chiar dacă încă nu este poziția grupului PPE în ansamblul său, susținerea exprimată de colegul nostru este foarte importantă, pentru că va determina poziția reprezentanților PPE din cele două comisii în care are loc audierea, respectiv comisia LIBE și comisia CONT.

Vom extinde campania de susținere a candidaturii și către parlamentari din alte grupuri pentru că este evident că PSD și ALDE fac tot posibilul să saboteze candidatura lui Kovesi.

Să compromiți șansa unui candidat român de a ocupa o funcție de conducere atât de importantă la nivel european mi se pare o atitudine antinațională. Noroc că PSD și ALDE sunt izolate în familiile lor politice și că nu au nicio șansă să determine pozițiile grupurilor politice din care fac parte.