Ludovic Orban va  desemna echipa  care să se ocupe de campania pentru Cotroceni, împreună cu europarlamentarul Rareș Bogdan, vor  avea o întâlnire azi  cu actualul șef al statului, Klaus Iohannis, candidatul liberalilor pentru un nou mandat.

Ludovic Orban, presedintele PNL: Partidul National Liberal susține candidatura domnului presedinte Klaus Iohannis pentru al doilea mandat. In mod evident, dacă data alegerilor prezidențiale pentru primul tur este 10 noiembrie( iar pentru al doilea tur de scrutin este 24 noiembrie), CAMPANIA PENTRU STRÂNGEREA DE SEMNĂTURI va începe în jurul datei de 10 august.
PNL are ca obiectiv să definitivam toate ECHIPELE DE CAMPANIE la nivel național, la nivel județean și la nivel local până la data de 1 AUGUST, termen care este deja stabilit și să efectuăm toate celelalte etape premergătoare în vederea precampaniei și campaniei prezidențiale.

Reamintim că potrivit sondajelor, Klaus Iohannis este de departe câștigătorul unui nou mandat la Cotroceni. Potrivit celui mai recent sondaj Europa FM, dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri prezidenţiale, Klaus Iohannis ar câştiga detaşat faţă de restul candidaţilor.

Conform Sondajului efectuat de  IMAS Romnibus dezvăluie că preşedintele Klaus Iohannis este cotat la 36,5%, apoi vine Călin Popescu Tăriceanu, cu 13,4%, Victor Ponta, cu 12,2% şi Dacian Cioloş cu 11%. Pe următoarele poziţii se află Viorica Dăncilă, cu 5,8%, Dan Barna cu 4,6%, Kelemen Hunor, cu 1,6% şi Eugen Tomac cu 1,4%.

Dacă votul se restrânge doar la opţiunile valide, ordinea candidaţilor este aceeaşi: Klaus Iohannis – 42,4% Călin Popescu Tăriceanu – 15,5% Victor Ponta – 14,1% Dacian Cioloş – 12,7% Viorica Dăncilă – 6,7% Dan Barna – 5,3% Kelemen Hunor – 1,8% Eugen Tomac – 1,6%.

Sursa:https://psnews.ro/pregatiri-febrile-pentru-prezidentiale-liberalii-intalnire-cu-presedintele-klaus-iohannis-296518/?fbclid=IwAR3hgsRQ1KboDPJt57Fvv8k2-jPcF67_CsiViulFxvBr3_kXAHzR_BrEh6k