Siegfried Muresan . Datorită acestui moment istoric de acum 62 de ani, Europa trăiește cea mai lungă perioadă de pace și prosperitate din istoria sa. De 12 ani ne bucurăm și noi, românii, de beneficiile Uniunii Europene: de 12 ani românii pot călători, munci sau studia oriunde în Uniunea Europeană. De 12 ani beneficiem de fonduri europene anuale de miliarde de euro pentru a ne dezvolta țara.

❗️Astăzi, la 62 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, ne aflăm în fața altor provocări: cum să facem Uniunea Europeană mai bună și mai sigură pentru oameni și cum combatem atacurile populiștilor antieuropeni la valorile și principiile Uniunii Europene.

De aceea, este datoria noastră, a politicienilor proeuropeni, să le spunem oamenilor clar și cât mai des ce înseamnă Uniunea Europeană, ce avantaje au în viața de zi cu zi datorită UE și ce ar fi însemnat pentru români și pentru întregul continent lipsa acestui Uniuni. Asta fac și eu în fiecare zi, la fiecare vizită în țară, la fiecare întâlnire la care iau cuvântul și așa ar trebui să apărăm toți Uniunea Europeană de atacatorii săi. Așa ne asigurăm că noile generații vor trăi într-o Uniune mai puternică, mai sigură, în pace și prosperitate.

La mulți ani, Uniunea Europeană!