Dâmbovița, singurul județ unde președintele Klaus Iohannis a acceptat să participe, în această campanie electorală, la un miting electoral organizat de Partidul Național Liberal. Venirea la Târgoviște a președintelui României reprezintă pentru PNL Dâmbovița o mare victorie de imagine, care cu siguranță va avea un mare impact în lupta electorală pentru alegerile prezidențiale.După o scurtă vizită la Găești, unde s-a întâlnit cu membri și simpatizanți PNL, dar și cu oameni simpli în parcul central al localității, șeful statului s-a oprit la Târgoviște, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la mitingul electoral care s-a bucurat de prezența a sute de liberali din toate colțurile județului. Sala Casei Sindicatelor s-a dovedit neîncăpătoare pentru liberalii, și nu numai, dornici să-i strângă mâna președintelui, să-i asculte discursul și să afle soluțiile găsite de acesta pentru problemele României și, de ce nu, ale județului Dâmbovița.

Președintele Klaus Iohannis nu a venit singur în Dâmbovița, ci însoțit de lideri importanți ai Partidului Național Liberal, precum premierul desemnat, Ludovic Orban (fost președinte al PNL Dâmbovița), secretarul general al PNL, Robert Sigartău, europarlamentarul Rareș Bogdan,  vicepreședintele Senatului României, Alina Gorghiu, Marcel Vela (viitorul ministru de interne), Dan Motreanu, europarlamentar, Răducu Filipescu, senator, Cristina Trăilă, deputat. Au fost prezenţi şi parlamentarii PNL de Dâmboviţa, Iancu Carcota şi Cezar Preda.

Gazda, președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, a fost primul dintre liberali care a luat cuvântul, care le-a vorbit celor prezenți despre importanța vizitei șefului statului, dar și despre lupta electorală pe care PNL o poartă în județ.

,,Este prima dată în istoria PNL Dâmboviţa când alături de noi este prezent preşedintele în exerciţiu şi viitorul prim ministru. E un semn bun! Promitem să ne zbatem şi facem tot ce putem să fie pentru prima dată când PNL Dâmboviţa câştigă alegerile în Dâmboviţa. Este un judeţ greu, este un judeţ în care după cum ştiţi mai nou se intră cu parolă… Să ştiţi că am spart parola. Aici ne batem cu baroni PSD care au impresia că sunt stăpânii judeţului. Din păcate suntem într-un judeţ care a avut miniștrii mulţi pe aici, din partea PSD, de la noi probabil o să urmeze, şi care nu au făcut nimic în acest judeţ. Din păcate suntem printre ultimele judeţe în privinţa nivelului de trai şi al dezvoltării”, a declarat Virgil Guran, preşedintele PNL Dâmboviţa.

Liderii PNL au transmis în general la Târgoviște mesaje de unitate, mobilizare, dar și mesaje dure la adresa adversarilor politici de la PSD…

„Dragi liberali vreau să vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră din alegerile europarlamentare. Se vede clar că PNL Dâmbovița este pe drumul cel bun. Sper, de anul viitor, când vorbim de politica dâmbovițeană să nu se mai vorbească în sens peiorativ și negativ, să auzim de bine când vorbim de politica dâmbovițeană.

Am intrat pe linie dreaptă, urmează un an decisiv, un an cât 30 de ani, un an cât ultimii 30 de ani și viitorii 30 de an, un an în care vom opri umilințele, haosul și răul provocat de pesediști în acești 30 de ani, un an în care vom începe să reconstruim această țară, un an în care să adunăm speranțele risipite și pe românii alungați prin alte țări străine alături de cei de acasă, un an până la reintrarea României pe calea normalității, un an de mobilizare și de luptă. Ducem bătălia pe două fronturi, marea bătălie pe primul front este câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis. Nu avem voie să facem nici un pas înapoi, nu ne permitem nici un moment de răgaz, este bătălia crucială pentru următorii 30 de ani ai României. Purtăm de asemenea în aceste zile bătălia asumării guvernului de tranziție… La luptă, zi de zi, 25 de zile, pentru victoria lui Klaus Iohannis, iar apoi anul viitor alegerile locale și parlamentari trebuie să le câștigăm împreună”, a declarat Robert Sighiartău, secretar general PNL.

„Ne apropiem de linia de sosire a alegerilor prezidențiale, de aceea suntem obligați să mobilizăm toate forțele, astăzi în Dâmbovița și în toate județele din România. În 2014 am reușit să facem performanță, am reușit să dăm României primul președinte liberal, Klaus Iohannis. Cu tot respectul pe care îl am pentru fiecare liberal, vă cer, și nu cred că puteți să-mi refuzați așa ceva, să ne batem propriul record… Aceasta înseamnă că ne dorim cu toții un al doilea mandat pentru Klaus Iohannis, ca președinte al României. În 2014, candidaților Klaus Iohannis dădea românilor speranță, astăzi președintele României, domnul Klaus Iohannis, ne asigură cu certitudini. În primul mandat de președinte a luptat cu toate armele sale constituționale și a reușit să conserve statul de drept în România și justiția când PSD avea toate pârghiile din țara asta și era dezlănțuit. (…) Președintele Klaus Iohannis este susținut de milioane de români, care își doresc o Românie normală. Când spui Klaus Iohannis spui Partidul Național Liberal, iar când spui PNL astăzi spui Ludovic Orban, primul ministru desemnat al României. (…) Dragi colegi liberali, puteți scrie istorie pentru PNL, dar putem la fel de bine să scriem istorie pentru România. Ne dorim ca președintele României să fie Klaus Iohannis, în parteneriat cu un guvern al PNL, cu un Partid Național Liberal puternic și câștigător. Acesta este rețetarul corect pentru România”, a transmis Alina Gorghiu.

„Dâmbovița este unul dintre cele mai grele județe. Vă felicit pentru modul în care ați rezistat în fața tăvălugului roșu care a vrut să pună mâna pe România. Sunt câteva județe în țară care trebuie eliberate. (…) Vă rog, înainte de toate, să vă concentrați pe această bătălie electorală și să mergeți la vot. Vom câștiga alegerile prezidențiale, apoi pe cele locale și pe cele parlamentare și, dacă bunul Dumnezeu vrea, pe cele anticipate. Nici un lider român, din ultimii 30 de ani, nu a fost primit și ascultat în întreaga lume ca președintele Klaus Iohannis”, a subliniat europarlamentarul Rareș Bogdan.

„Sincer, de fiecare dată când vin în Dâmboviţa, chiar simt că vin acasă. Chiar dacă nu e locul în care m-am născut mi-am petrecut foarte mult timp în Dâmboviţa, nu cred că exită localitate din judeţul Dâmboviţa în care să nu fi călcat şi în care să nu fi mers să cunosc oameni, să încercăm să-i convimgem pe oameni să voteze cu PNL. Am fost de două ori preşedintele PNL Dâmboviţa, de fiecare dată în momente de criză şi chiar să ştiţi viitorul premier puteţi să-l consideraţi că a venit din PNL Dâmboviţa, care are avantajul că ştie foarte bine care sunt probleme judeţului Dâmboviţa. Chiar dacă puţini dâmboviţeni ştiu aceste lucruri am mai şi făcut câte ceva pentru judeţul Dâmboviţa… De când a revenit PSD la putere, de 11 ani, nu e în stare să facă lărgirea la 4 benzi de la Bâldana, pe DN 7 până la Titu deşi Guvernul României s-a angajat prin memorandum semnat cu Compania Renault. Mergeţi pe DN 71 Bâldana – Târgovişte şi o să simţiţi binefacerile PSD. (…) Vă cer ca, în 2019, să câștigăm alegerile din primul tur. Putem fără nicio problemă să câștigăm alegerile din primul tur cu un scor la care nu se așteaptă nimeni. Vă garantez că avem această capacitate de a le câștiga la o diferență foarte mare de al doilea clasat, atât datorită faptului că președintele Iohannis este singurul candidat la Președinție care are statura necesară, experiența necesară și capacitatea de a transforma în bine România, cât și datorită organizației extraordinare a PNL de aici și care sunt convins că se va bate cu toată tăria pentru a câștiga alegerile în fiecare localitate. Avem de dat o bătălie pentru România, pentru civilizație, pentru democrație”, a precizat Ludovic Orban, primul ministru desemnat al României.

Președintele Klaus Iohannis a avut însă cel mai efervescent discurs, cu care a reușit în repetate rânduri să ridice sala în picioare și să primească aplauze la scenă deschisă. A vorbit despre eșecurile adversarilor de la PSD, despre stagnarea dezvoltării României din ultimii 30 de ani și i-a invitat pe liberali să i se alăture deschis și implicat în lupta pentru punerea României pe picioare.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns la Târgovişte. Fiind în Târgovişte mi se pare potrivit să încep cu un pic de istorie… Târgoviște un loc încărcat de istorie, un loc în care s-a creat istorie pentru România şi pentru români. Evident că este potrivit să ne amintim că anul acesta se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989… şi ne întrebăm, în aceşti 30 de ani, am fost noi vrednici, am făcut ce am promis atunci, am construit noi o Românie liberă, democratică, care permite românilor să se simtă bine la ei acasă, am construit noi o Românie care ne-a adus tuturor prosperitate, locuri de muncă, mulţumire, o viaţă sigură? Poate pentru unii da, dar sigur pentru mulţi încă nu. Înainte să ne facem planuri despre cum vom schimba noi lucrurile în bine trebuie să vedem un pic de ce am ajuns în 30 de ani numai până aici, de ce nu am ajuns mai departe şi dacă ne uităm în urmă în această perioadă de tranziţie, în aceşti 30 de ani vedem că de-abia acum începem să scăpăm de comunism şi vedem că de fapt ce ne-a ţinut în urmă, ce ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât este PSD –ul. PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine, dar avem acum speranţă, avem speranţă să schimbăm lucrurile… Această schimbare trebuie să fie una profundă, această schimbare trebuie să ducă la sfârşitul perioadei de tranziţie, nu putem noi românii să rămânem ancoraţi într-o veşnică tranziţie, trebuie să începem să păşim pe calea cea dreaptă. Ori asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă lungă de timp. Altfel schimbarea nu se va produce… (…) Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis, trebuie să garantăm pensionarilor pensiile, trebuie să dezvoltăm infrastructura pe care au promis-o alții, dar noi o vom face. Noi, împreună, vom pune România pe picioare. La treabă!”, a declarat la Târgovişte, preşedintele României, Klaus Iohannis.

Material realizat la comanda Partidului Național Liberal, CMF: 31190005