ℹ️ Preşedintele Klaus Iohannis a explicat că este adeptul alegerilor anticipate, într-o declarație de presă susținută după ce Guvernul condus de Ludovic Orban a fost demis în urma adoptării moţiunii de cenzură.

Klaus Iohannis: ”Guvernul dorește reforme, Guvernul liberal dorește să schimbe lucrurile în bine, să repare greșelile care s-au făcut în ultimii trei ani.
Doar că PSD nu vrea reforme. PSD vrea înapoi la putere. Baronii roșii vor înapoi la banul public.
Și astăzi s-au găsit suficienți parlamentari care au votat această moțiune depusă de PSD, pe o speță care, evident, ar fi îmbunătățit democrația în cadrul alegerilor locale. Era vorba despre o lege care reinstaura alegerea primarilor în două tururi. Nu s-a vrut, bun.
Instituțiile vor funcționa! Eu sunt garantul că instituțiile din România vor funcționa în continuare pentru români!
Voi convoca partidele parlamentare la o sesiune de consultări care începe mâine, la ora 12:00.
Mâine seară, după ce voi termina toate consultările, probabil voi anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou guvern.
Eu am fost și rămân, și v-o spun ca să fie foarte clar, adeptul alegerilor anticipate. Eu îmi doresc să intrăm într-o logică care duce spre alegeri anticipate.
Dacă însă constat că partidele parlamentare nu doresc acest lucru sau nu reușesc să înțeleagă acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un guvern care vine cu o agendă reformatoare, un guvern care este construit de și în jurul Partidului Național Liberal.
Dar, în acest moment, soluția cea mai corectă pentru România este întoarcerea la electorat. Trebuie să avem alegeri parlamentare.”

Citiți aici declarația integrală https://bit.ly/371pJ1J