Judecătorii CCR au admis astăzi sesizările de neconstituţionalitate depuse de către PNL, partenerii din Opoziție şi de către preşedintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.Ludovic Orban: În urma deciziei CCR, modificările aduse Codurilor penale trebuie respinse în integralitate de Parlament.
Decizia Curții Constituționale în privința modificărilor aduse Codului Penal și a Codului de Procedură Penală reprezintă o victorie amară după asaltul dat în ultimii ani de zile de coaliția PSD-ALDE în favoarea infractorilor.
Sesizarea noastră și a Președintelui Klaus Iohannis, depusa alături de ceilalți colegi din Opoziție a fost admisă așa cum era firesc să se întâmple și cum era de așteptat pentru orice magistrat responsabil în exercițiul funcției de judecător constituțional.
Solicit imperativ liderilor PSD și ALDE să anunțe încă de astăzi abandonarea agendei infractorilor, respectiv abandonarea tuturor proiectelor legislative toxice venite să favorizeze persoane condamnate sau aflate în curs de cercetare penală.

Citiți declarația integrală aici: https://pnl.ro/go/xcRpyj