Am luat act cu un oarecare amuzament de reacţia doamnei Gabriela Firea la decizia PNL de a ataca în contencios administrativ Hotărârea de Guvern de organizare a alegerilor locale.

PNL este consecvent şi foloseşte toate mijloacele legale în vederea democratizării alegerilor locale şi reintroducerii celor două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor. Într-o logică pur electorală, jocul politic şi nevoia PSD de a ne ataca şi contrazice permanent acţiunile poate fi de înţeles, dar, totuşi, o astfel de abordare lipsită de seriozitate şi de temeinicie nu-şi mai găseşte locul în politica anului 2016. PSD vrea să cenzureze libera exprimare, acum încearcă să ne limiteze nouă, liberalilor, dreptul de a ataca, în condiţiile legii, un act normativ al Guvernului.

PNL nu tratează cu seriozitate astfel de atitudini provocatoare şi limitative. De altfel, doamna Gabriela Firea ne-a obişnuit şi din campania electorală trecută cu reacţii agresive şi ciudate.

Ar merita totuşi puţină autocenzură în folosirea expresiilor de tipul „abuz de drept” cu referire la acţiunea PNL de atacare în contencios administrativ, în condiţiile în care nu este sigură de semnificaţia acelei sintagme. „Caracter abuziv” al unor acte de procedură normale există numai în discursul politicianist al PSD. O asigurăm cu toată responsabilitatea că exercitarea unui drept legal-în conformitate cu rostul şi limitele sale- nu poate fi în niciun caz un abuz de drept.

Ionuț Stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL