În 5 decembrie 2019, la o lună de la preluarea guvernării PNL, împreună cu Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor publice și Cristian Stănică, noul președinte de la CNSP, am identificat soluțiile pentru desființarea FDI.Încă dinainte de preluarea guvernării, am avertizat că FDI e un FNI, inventat de Dragnea și Vâlcov pentru a mitui politic primarii cu bani falși și că imediat ce vom ajunge la guvernare vom rade această schemă frauduloasă de finanțare a unor proiecte fără documente justificative și fără sursă bugetară.

Imediat după preluarea guvernării, am desființat Fondul de Dezvoltare și Investiții de la Comisia de Prognoză și am transferat proiectele la ministerul Lucrările publice unde au fost suspendate și acum sunt riguros controlate. Mai departe, este treaba organelor de anchetă să stabilească condițiile în care au fost selectate contractele de finanțare și modul în care au fost justificate plățile făcute.

Scandalos este că chiar după căderea guvernului Dancila, demis prin moțiunea de cenzură depusă de PNL, între 30 octombrie și 8 noiembrie, în plină campanie electorală pentru prezidențiale, CNSP făcea plăți, prin ordine de plată semnate de fostul presedinte Ion Ghizdeanu, din împrumuturi de la Trezorerie în numele statului în valoare de 54,8 milioane lei către 17 primării, cele mai multe de la PSD.

Fostul președinte al Comisiei de Prognoză, Ion Ghizdeanu a fost demis de Premierul Ludovic Orban si pentru că a continuat să semneze contracte de finanțare prin FDI chiar în timpul procedurii de investire a noului guvern.

Am promis că facem curat după guvernarea PSD și oprim jaful din banii publici, ne ținem de cuvânt.”
#ScapamRomaniadePSD