Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului: ”Eliminăm birocrația pusă în cârca cetățeanului și simplificăm viața românilor. De la nașterea unui copil pană la căsătorie și deces, oamenii sunt obligați să completeze tot felul de formulare statistice cu informații care există deja la alte instituții, la evidența populației, la spitale sau la autorități locale.Am avut astăzi o discuție aplicată la Cancelaria Prim-Ministrului cu președintele INS pentru a elimina obligativitatea oamenilor de a completa aceste formulare statistice și pentru transmiterea lor între instituții fără a mai cere cetățenilor să le completeze.

Vă dau numai un exemplu, de ce trebuie familia unei persoane decedate să completeze un formular statistic la primărie cu datele din certificatul constatator medical și să înnebunească cu pixul în mână să scrie ceea ce este deja menționat în certificatul constatator în loc să fie alături de familia îndurerată? Această situație absurdă se repetă și la nașterea unui copil când soțul are atâtea pregătiri de făcut pentru noul copil sau la căsătorie când tinerii căsătoriți numai grija datelor statistice nu o au în acel moment.

Trebuie eliminată obligativitatea completării acestor formulare statistice de către cetățeni iar instituțiile să facă acest schimb de date între ele. Totul trebuie să fie mai simplu pentru cetățeni.

Suntem Guvernul liberal care rezolvă problemele oamenilor și continuăm ceea ce am început acum trei luni, să guvernăm în slujba românilor.”