ℹ️ Ion Marcel Vela a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Internelor din partea comisiilor parlamentare de specialitate. S-au înregistrat 10 voturi pentru, 15 împotrivă şi patru abţineri.
 Votul a fost unul politic, comisiile de apărare fiind dominate de PSD. Avizul comisiilor este consultativ. Practic, PSD s-a răzbunat pe ministrul care a desecretizat dosarul privind evenimentele din 10 august 2018, când Guvernul PSD a luat decizia de a interveni în forță împotriva demonstranților.ℹ️ Ion Marcel Vela s-a prezentat la audierea în Comisiile reunite de Apărare împreună cu consilierul său Traian Berbeceanu şi a prezentat parlamentarilor 20 de propuneri pentru îmbunătăţirea activităţii ministerului.

Ion Marcel Vela: ” Bugetul MAI a crescut cu 15 procente pentru a dota şi a susţine astfel de structuri care luptă cu criminalitatea organizată.
Am organizat 198 de acţiuni operative şi am executat 250 de percheziţii domiciliare. Am început şi o curăţenie în interior. Prin DGA am realizat 117 teste de integritate cu privire la personalul din Minister de către structura cu responsabilitate în acest domeniu. Din 117 doar trei cazuri au manifestat o conduită neconformă.
Avem în vedere îmbunătăţirea activităţii Jandarmeriei şi a Poliţiei Române, astfel încât acestea să fie construite pe criterii de competenţă şi apreciate ca instituţii aflate în mod real în slujba cetăţeanului.
Trebuie să creştem atitudinea, prestanţa şi imaginea poliţistului din comună. Pentru că acum, un poliţist din comună este ruda săracă a autorităţii locale din comună, după primar, după preot, după dascăl, după poliţistul local. Nu are autoritatea pe care o are poliţistul local, care este de-al locului şi este bine dotat, înarmat şi cu o maşină mai bună decât Loganul de la postul de poliţie. ”