Deoarece domnul Gheorghe Falcă a dobândit calitatea de europarlamentar, CD al AMR a desemnat pe :  dl Ion Lungu, primarul municipiului Suceava in functia de prim-vicepresedinte al AMR , împreună cu dl Florin Oancea, primarul municipiului Deva in functia de vicepreședinte al AMR.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a semnat luni, 29 iulie, la Bucureşti, un nou proiect pe fonduri europene,în cadrul programului POCA-Programul Operaţional Capacitate Administrativă. Este vorba despre contractul pentru proiectul depus de municipiul Suceava”APLICAT”(Administraţie Publică Locală Informatizata şi Calitativa Aplicabilă Tuturor la Suceava),proiect în valoare de 2.774.418 lei,din care valoare eligibilă 2.774.418 lei ,contribuţia 2% a municipalităţii 55.548,2 lei. Perioada de implementare 24 luni.

„În urma implementării proiectului se vor putea elibera electronic certificate de urbanism, declarații de începere a lucrărilor de construcţie, certificate de atestare fiscală, certificat nomenclatura fiscală, abonamente de parcare, aprobări transport greu, programări on-line la Evidența persoanelor şi alte documente on-line. De asemenea vor fi dotări cu scanere, comunicaţii, servere etc. şi actualizare management documente”, a transmis Ion Lungu.

Potrivit edilului sucevean, acesta este un proiect conceput în avantajul cetăţenilor care să beneficieze cu celeritate de anumite documente eliberate de municipalitate, nefiind necesar să se deplaseze până la primărie.

„De asemenea am participat la Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România, unde am discutat despre: rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, nominalizarea pentru funcţii vacante la AMR și gala AMR-editia 3-a. Cât priveşte rectificarea bugetară vom face presiuni la guvern, să primim toţi banii restanţi la rectificarea bugetară din luna august”, a mai transmis primarul sucevean.

Sursa: https://suceavalive.ro/ion-lungu-a-fost-ales-prim-vicepresedinte-al-asociatiei-municipiilor-din-romania/