Cornel Pieptea, Președinte #PNL Sector 6: „Investiția Prelungirea Ghencea îngropată dinainte de a începe!  Firea aruncă una dintre cele mai importante investiții de infrastructură în brațele unei companii municipale, lipsite de experiență și declarate ca fiind înființată ilegal!În cadrul ședinței de ieri a Consiliului General al Municipiului București a fost aprobată exproprierea imobilelor situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică “Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești“.

În noua formă, conform Primăriei Capitalei, lucrarea presupune realizarea a 3 benzi pe sens, trotuar, piste pentru biciclete, linie de tramvai, buclă de întoarcere a tramvaiului, nod intermodal, toate aceste lucrări având valoarea estimată de 559 milioane lei și o durată de realizare de doi ani de la începerea procedurilor de expropriere.

Deși veștile ar trebui să ne bucure, se ridică câteva semne îngrijorătoare de întrebare:
– având în vedere complexitatea lucrării și necesitatea unei experiențe similare relevante, cum poate o companie de stat nou înființată să realizeze o astfel de lucrare?
– ce se va întâmpla cu derularea investiției, dacă, după hotărârea instanței privind ilegalitatea înființării, va urma și o hotărâre de dizolvare a Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București?

La cum arată lucrurile, lucrarea de investiții “Penetrație Prelungirea Ghencea-Domnești“ va deveni un șantier pentru mult mai mult de 2 ani!”