Într-un răspuns la o întrebare pe care i-am adresat-o, Comisarul european pentru energie, Miguel Arias Canete, atrage atenția că “sistemul prețurilor reglementate introdus prin OUG 114 este contrar cerințelor judice ale UE”.

PSD pune, din nou, România într-o situaţie ruşinoasă la nivel european, ca ţară care exercită Președinția UE şi care emite acte normative în vădită contradicţie cu reglementările UE, cu implicaţii negative deopotrivă asupra pieţei de energie şi asupra gospodăriilor.

“Răspunsul Comisarului European pentru Energie dovedește că ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici şi Darius Vâlcov au mințit când au afirmat, în repetate rânduri, că OUG este în acord cu legislația europeană.

Comisarul Miguel  Arias Canete amintește că, după adoptarea OUG 114/2018, Comisia Europeană a inițiat un dialog cu autoritățile române pentru a evalua compatibilitatea cu legislația UE și că CE analizează implicațiile  anumitor dispoziții pentru dezvoltarea unor piețe sigure, competitive și lichide ale energiei în România și în regiunea Europei de Sud-Est.

Sursa:
https://www.b1.ro/stiri/politica/cristian-busoi-pnl-oug-114-incalca-regulile-ue-268912.html?fbclid=IwAR2iW68HAgLm6ATpNkufA-Ebuas0Da42d4jESsKtBtfOa5YzE3phfqxZgt0

Sursa:
https://www.facebook.com/cristi.busoi/