Politicenii au început campania pentru europarlamentare. Liberalii și-au ales un lider pentru București tânăr, Hazem Kansou Alexandru, care spune că dacă la Bruxelles trimitem oameni capabili, România va putea accesa mai multe fonduri europene, adică bani să facem spitale, școli și drumuri. Hazem Kansou Alexandru este șeful de campanie al PNL București. Actual consilier general al Primăriei Capitalei, Hazem Kansou Alexandru mai ocupă și funcția de secretar general al PNL București. În opinia acestuia, dacă cei aleși merg la muncă la Bruxelles și sunt specialiști, România va avea de câștigat.

R: Vă ocupați de campania pentru europarlamentare pe București a partidului PNL. Ce înseamnă pentru români aceste alegeri. De ce ar trebui să meargă la vot pe 26 mai? Știm că alegerile cele mai neinteresante, potrivit prezenței la vot, au fost mereu cele europarlamentare.

H.K: Înainte de a vă răspunde la întrebarea: De ce ar trebui să meargă lumea la vot?, aș vrea să vă răspund la întrebarea: De ce nu trebuie să pară aceste alegeri mai neinteresante decât alte alegeri? Pentru că partidele le-au transformat, de-a lungul timpului, în cele mai neinteresante. Știm, potrivit statisticilor, că din anul 2007, când noi am participat la cele parțiale- de doi ani, că prezența este scăzută- pentru că partidele nu și-au dat silința. Nu au explicat niciodată de ce sunt alegerile europarlamentare importante pentru români. Știm cu toții că la alegerile locale sunt foarte mulți angrenați, pentru că acolo sunt mai mulți candidați, consilieri locali. Avem liste întregi. Partidele sunt cele mai angrenate la alegerile locale, după vin cele prezidențiale. Acolo se merge pe persoană, poveste, emoția creată. Se luptă Stânga versus Dreapta. Alegerile europarlamentare, când erau pe colegii, angreanu toate colțurile țării. Acum, pe liste, se știe pe sondaj ce și cum și nu mai trage toată lumea la fel. Alegerile europarlamentare sunt descrise de partide ca alegeri de structuri.

Sursa: