Aparent, frământările din PNL București par să fi paralizat orice activitate, foștii lideri fiind preocupați să salveze ce mai e de salvat, iar noii pretendenți la fotoliile de șefi de filială de sector lustruiesc pragurile din Modrogan pentru a intra în grațiile conducerii centrale.Cu toate acestea, sunt câțiva liberali care și-au făcut un crez din a face opoziție administrației PSD a Bucureștiului, cum ar fi consilierii generali Cătălin Deaconescu sau consilierul local Inocențiu Voinea, care, de trei ani, de la începutul mandatului, nu-l slăbește de loc pe Robert Negoiță, în ciuda faptului că ceilalți colegi ai săi îl lasă mereu în offside. Ieri, de exemplu, Inocențiu Voinea a atacat în contencios administrativ mai multe hotărâri de consiliu prin care s-au majorat capitalurile sociale ale unor societăți comerciale ale Primăriei. Principalul motiv este acela că hotărârile respective nu au fost luate cu votul a două treimi dintre consilierii în funcție, așa cum prevede legea în cazul unor hotărâri care privesc patrimoniul Sectorului.

Mai exact, este vorba despre 90 de milioane de lei, adică 20 de milioane de euro, sumă cu care au fost capitalizate S.C. Administrare Active și Algorithm Rezidențial S3 SRL,aceasta din urmă pentru a capitaliza, la rându-i, S.C. Algorithm Construcții S3 SRL, dar și de alte încă vreo 10 milioane de euro cu care au fost achiziționate terenuri sau clădiri de către alte societăți ale primăriei. Interesant este că S.C. Algorithm Construcții S3 SRL este condusă de fostul șef al tineretului liberal al Filialei PNL a Sectorului 3, Alexandru Cojocariu, cel care, în ultima ședință de Consiliu Local, de săptămâna trecută, a solicitat adoptarea unei hotărâri prin care să i se stabilească un salariu variabil constând în 30% din profitul realizat din lucrări, altele decât cu Primăria! Aceasta, pe lângă salariul fix de 12.000 de lei net și un bonus anual considerabil! Dar, la intervenția lui Inocențiu Voinea, care, împreună cu un consilier USR, Liviu Mălureanu, au solicitat mai multe explicații, hotărârea nu a mai fost adoptată, primarul dând  din colț în colț!

Gata cu cumetriile politice!

“Îmi e foarte greu să lupt aproape de unul singur cu mafia PSD-istă”, a declarat Ino­cențiu Voinea, contactat de ZiuaNews. “Am susținerea a multor membri simpli, dar, din păcate, conducerea filialei nu a fost alături de lupta mea cu ciuma roșie de la Sectorul 3. Nu am făcut public acest lucru până acum, pentru că votul de blam din partea oamenilor ar fi căzut asupra partidului, și nu ar fi fost corect, pentru că PNL, conducerea centrală, nu a fost niciodată de acord cu aceste practici meschine, cu aceste înțelegeri ale anumitor așa-ziși liberali cu PSD-ul, în cazul nostru cu Robert Negoiță! Închipuiți-vă că, în acest weekend, în timp ce eu redactam cererea de chemare în judecată pentru a solicita retragerea a peste 10 milioane de euro din capitalul social al S.C. Algorithm Construcții SRL, șeful acestei companii, Cojocariu, petrecea alături de șeful filialei PNL a Sectorului 3, Florin Alexe, la botezul fiului unui secretar de stat pus de PSD, Victor Ionescu, fost liberal și șef al organizației PNL din Diaspora, botez la care Alexe a fost naș! Să fie sănătoși, să se nășească și să se boteze între ei, dar nu din postura de lideri politici! Pentru că oamenii nu mai știu ce să creadă și, iată, încep să ne ocolească!”

Sursa: https://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/inocen-iu-voinea-consilier-pnl-la-sectorul-3-cere-n-instan-ca-robert-negoi-s-pun-la-loc-n-buget-30-de-milioane-de-euro-1177699?fbclid=IwAR3DGhz3jKWyu2nXLfwbV4IAOI4YLPi0Ss7I8nobMx2aLcszOW2FOeu7AaM