Dan Vîlceanu, deputat #PNL:    „Indemnizație până la 18 ani pentru copiii bolnavi de cancer, un obiectiv îndeplinit! Sunt bucuros să anunț că o inițiativă la care lucrez de la începutul lui 2018 a fost promovată!

Mii de copii bolnavi de cancer vor primi indemnizație și după ce boala a stagnat, până la vârsta de 18 ani, ca urmare a inițiativei mele de modificare a unui ordin al miniștrilor de la Muncă și Sănătate, cu privire la criteriile biopsihosociale de încadrare a copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap.

Este un proiect pentru care am început demersurile în februarie 2018. Am aflat atunci că la primele semne de însănătoșire, un copil cu această boală nenorocită iese din atenția statului. Nu mai există! Ori lupta nu se termină atunci. Am auzit toți de situații în care unul din părinți renunță la serviciu pentru a avea grijă de copil, ori fac credite foarte mari pentru a avea bani să lupte cu boala.

Indemnizația este de circa 1.300 de lei, nu este o sumă mare, având în vedere câte alte beneficii absurde acordă statul român. Este chiar puțin dacă ne gândim la celelalte lipsuri din spitale, de tratament și condiții normale.

În județul Gorj, conform DGASPC Gorj, la o lună și jumătate este înregistrat un copil bolnav de cancer, iar la nivel național sunt diagnosticați anual peste 500 de copii.

Trebuie să mai spun că implicându-mă în acest subiect am mai aflat și de alte situații care trebuie rezolvate. Voi face un amendament la bugetul de stat pentru decontarea prin sistemul de asigurări de sănătate a testelor ONCOMPASS, un serviciu de diagnostic pentru terapii țintite în cancer, care este prea scump pentru mulți cetățeni, dar care ar duce la economii. Un al amendament se referă la bolnavii cu SMA – amiotrofie spinală. Doar o treime dintre bolnavi beneficiază de tratament. Ministerul Sănătății face acum o evidență a bolnavilor de SMA, în ultima statistică fiind circa 100 de pacienți, printre ei fiind și bolnavi din județul Gorj. În plus, este necesară o modificare a Codului Fiscal astfel încât persoanele cu dizabilități să poată să cumuleze indemnizația cu alte venituri.”

#InitiativeLiberale

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.