Comunicat de presă, primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)   În România, orice fenomen se poate transforma într-o catastrofă.  În România, o ninsoare mai serioasă determină închiderea şcolilor. Fie pentru că în marile oraşe traficul se blochează, fie pentru că distanţele de parcurs în mediul rural sunt foarte mari. Din păcate, infrastructura precară a României ne face să credem că în cazul unor adevărate catastrofe statul nu va putea face faţă.Evenimentul de la „Colectiv” a demonstrat că nici măcar capitala nu are resursele necesare pentru a trata, în acelaşi timp, un număr mare de pacienţi cu arsuri grave. Dacă Bucureştiul nu este pregătit pentru astfel de situaţii, înseamnă că oamenii din regiunea Moldovei au şanse minime de supravieţuire în cazul unor fenomene extreme. Cauzele sunt multiple: distanţele dintre comunităţile rurale şi cele urbane sunt foarte mari, infrastructura spitalicească este precară, investiţiile pentru Spitalul Regional de Urgenţe sunt amânate la nesfârşit, interesele obscure nu permit utilizarea fondurilor europene etc.De parcă nu era suficient acest dezastru, în cadrul serviciilor care gestionează situaţiile de urgenţă s-a declanşat o luptă pentru supremaţie şi control al resurselor. Un act de neînţeles, care, într-un moment nefast, va pune în pericol multe vieţi nevinovate, deoarece nimeni nu va mai şti cine şi cum să răspundă urgenţelor.Iar, la toate acestea, guvernarea PSD-ALDE are un singur răspuns: „Să ne rugăm să nu se întâmple nimic“.