În calitate de raportor al Comisiei pentru Piața internă și protecția consumatorilor (IMCO), susțin ca evaluarea tehnologiilor medicale să fie realizată la nivel European, scurtând astfel drastic timpul necesar acestui proces și asigurând, totodată, accesul rapid la medicamente inovatoare pentru pacienților din toate regiunile Europei.

În raportul elaborat, m-am concentrat pe două obiective majore: creșterea nivelului de protecție a sănătății umane și asigurarea unei mai bune funcționări a pieței interne. Am adăugat posibilitatea ca dezvoltatorii de tehnologii medicale să poată solicita o actualizare a evaluării clinice, în cazul în care devin disponibile dovezi suplimentare din practica clinică, chiar dacă o astfel de cerință nu a fost specificată în evaluarea clinică comună inițială. De asemenea, am solicitat crearea un mecanism flexibil pentru a introduce tehnologii inovatoare și tratamente pentru pacienți.

Sper ca sub Președintia Română la Consilul Uniunii Europene, să se facă progrese notabile pe acest dosar.

Puteți viziona video de mai jos accesând link-ul: https://www.facebook.com/cristi.busoi/videos/246373559585749/

Sursa : https://www.facebook.com/cristi.busoi/