În calitate de președinte PNL Turcia cer public demisia lui Mihai Voicu din funcția de deputat diaspora, după ce Înalta Curte l-a condamnat joi, 20 iunie, la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție. Un penal nu poate să reprezinte românii din Diaspora și nu are ce căuta în Parlamentul României.
Totodată, menționez că încă din 2017, biroul de conducere al PNL Diaspora a decis prin vot unanim liber exprimat retragerea sprijinului politic acordat deputatului liberal de diaspora, Mihai Voicu.
Voicu, după ce a fost ales ca deputat, i-a sfidat pe românii din Turcia , spunând că nu-l interesează problemele lor. Nu a fost prezent în comunitatea românească, nu a sprijinit românii din Turcia nu le-a ascultat doleanțele și necesitățile și ca atare nu s-a implicat în nici un fel în rezolvarea lor. De asemenea, a răsturnat ordinea din organizația noastră, problemele apărute după alegerile parlamentare au fost cauzate de influența nefastă a deputatului Mihai Voicu, om politic experimentat și abil mânuitor al reglementarilor interne, în așa maniera încât să-și asigure facilități politice proprii.
Vă mai precizez că președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban a anunțat astăzi că Mihai Voicu nu mai este membru al PNL, această calitate fiindu-i suspendată, conform prevederilor statutului partidului.

Românii din Diaspora merită să fie reprezentați de oameni demni și cinstiți! Mihai Voicu trebuie să plece din Parlamentul României!

Cecilia Kaplan Președinte PNL Turcia
Foto: Cecilia Kaplan – PNL Turcia https://www.gazetaromaneasca.com/…/un-parlamentar-ales-in-…/