Această măsură adoptată de Autoritatea de Management ne afectează în mod direct, pentru că, practic, proiectele pe care le-am depus, pe care le-am și câștigat și care deja au fost aprobate, nu se mai finanțează din fonduri europene, dacă procentul de încadrare în alocarea apelului de proiecte pe municipiu reședință de județ depășește 100%.

Am decis că Primăria Oradea va finanța din bugetul local o parte a proiectelor depuse și aprobate pentru finanțare europeană, dar care au rămas fără fonduri în urma acestei limitări de către Autoritatea de Management. Aceste proiecte se referă la reabilitarea bulevardului Nufărul-Cantemir, realizarea centrelor de cartier (Parcul Magnoliei, Cazaban şi McDonalds Nufărul), precum şi a unor noi parcuri, în cartierul Grigorescu, strada Ion Bogdan și Soarelui, în acest ultim caz fiind vorba de o cofinanţare într-o măsură mai mare din partea municipiului.
Am decis astfel şi pentru că există posibilitatea să se constate peste o jumătate de an sau un an că din nou nu suntem în stare la nivel național să cheltuim banii europeni alocați și atunci, având aceste proiecte declarate câștigătoare, să ni se aloce finanțările pentru acoperirea lor.

Sursa: http://www.oradea.ro/stiri-oradea/proiectele-care-au-ramas-fara-fonduri-europene-in-urma-limitarii-supracontractarii-de-catre-autoritatea-de-management-vor-fi-finan-539-ate-de-la-bugetul-local?