Comunicat de presă, primit de la liderul Grupului parlamentar al PNL, doamna deputat Raluca Turcan  , Îi solicit public lui Călin Popescu Tăriceanu să împiedice distrugerea Pilonului 2 de pensii!

Fac această solicitare, având în vedere că Pilonul 2 de pensii a fost creat în mandatul de prim-ministru al lui Călin Popescu Tăriceanu. La acel moment, domnul Tăriceanu ştia bine că fără Pilonul 2 de pensii, după anul 2030, nivelul pensiilor asigurate de stat nu va putea răspunde aşteptărilor pentru existenţa unor pensii decente.

Sperăm că domnul Tăriceanu nu s-a răzgândit doar de dragul funcţiilor deţinute astăzi sau de teama că ar putea fi scos de la guvernare şi înlocuit cu alţii sau că ar putea fi votată solicitarea DNA pentru începerea urmării penale.În această seară, Guvernul intenţionează să aplice o lovitură năpraznică economiilor acumulate în ultimii 10 ani de cei peste 7 milioane de angajaţi. Domnii Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici au găsit până la urmă modalitatea prin care să pună mâna pe banii acumulaţi la Pilonul 2 de pensii şi să deturneze cei peste 48 de miliarde de lei economisiţi pentru pensiile viitoare. Cum?

• Banii acumulaţi deja vor fi direcţionaţi din instrumente de economisire sigure (depozite, titluri de stat, acţiuni etc) în contracte de parteneriat public-privat, controlate politic. Adică, prin ordonanţa de urgenţă, Pilonul 2 de pensii trece direct în administrarea grupării cu comportament infracţional din PSD-ALDE!
  • Banii vor putea fi retraşi din Pilonul 2;
  • O parte din comisioanele aplicate contribuţiilor la Pilonul 2 va merge direct la Pilonul 1 de pensii (adică se ia din pensiile viitoare, ca să se plătească datoriile de astăzi);
  • De miercuri şi până azi, prin scăderea valorii acţiunilor de la bursă, deja s-au pierdut peste 1,55 miliarde lei din agoniseala angajaţilor români. Fiecare viitor pensionar a pierdut în ultimele 3 zile, cca. 215 lei.PNL susţine că Pilonul 2 de pensii este cea mai bună politică socială care poate să răspundă declinului demografic prin care trece România. PNL susţine cu toată forţa creşterea contribuţiilor la Pilonul 2, de la 3,75% la 6% în cel mai scut timp! Pilonul 2 reprezintă garanţia că banii nu se pierd, ci sunt proprietatea privată a contribuabilului sau a urmaşilor acestuia. Pilonul 2 este singura garanţie că românii pot avea o pensie decentă în viitor, care să nu mai depindă de ”pixul” Guvernului.