↗️ Siegfried Muresan, purtător de cuvânt al #PPE și europarlamentar #PNL: ℹ️ „Iată echipa de negociere a Parlamentului European privind alegerea primului procuror-șef al Uniunii Europene:

1️⃣ Claude Moraes, socialist, britanic, președinte al Comisiei pentru libertăți civile (în paranteză fie spus, nu este firesc ca britanicii să aibă un cuvânt de spus în desemnarea viitorului procuror-șef european când ei vor părăsi UE în următoarele săptămâni și când, de la început, au spus că nu vor să participe la Biroul Procurorului Public European)
2️⃣ Ingeborg Grässle: creștin-democrată, din Germania, președinta Comisiei de control bugetar (CONT), Grupul #PPE
3️⃣ Judith Sargentini: Grupul Verzilor, din Olanda, vicepreședintă a Comisiei pentru libertăți civile (LIBE)

Ce urmează: 
ℹ️ În primul rând, Consiliul Uniunii Europene trebuie să-și stabilească poziția oficială de negociere. Până acum, Consiliul nu a stabilit nimic oficial, ci doar a avut loc un vot tehnic. 
ℹ️ În mod normal, Consiliul ar trebui să țină cont de poziția panelului format din 12 experți, care a propus-o pe primul loc pe lista candidaților pe Laura Codruța Kövesi, și de poziția Parlamentului European, care a votat în mod transparent tot pentru #Kövesi
ℹ️ Dacă poziția Consiliului va fi diferită de cea a Parlamentului European, se va ajunge la o negociere interinstituțională Consiliu – Parlament. În cadrul acestei negocieri, echipa Parlamentului va trebui să apere poziția exprimată de noi, europarlamentarii, la voturile din cele două Comisii de specialitate (CONT și LIBE).

↗️ Obiectivul este de a da votul final în plenul Parlamentului European înainte de finalul acestei legislaturi. De aceea, fac un apel la Consiliu să țină cont de poziția panelului format din 12 experți și de audierea și votul democratic și transparent dat de Parlament și să confirme cât mai rapid nominalizarea Laurei-Codruța Kövesi.”