Iulia Scântei. Regele Ferdinand I și Regina Maria au oferit Iașului destinul unui “Oraș Regal”, făcându-l un motor al modernizării statului român.
Generațiile ieșenilor de odinioară, stră-străbunicii celor de azi, prin sacrificiul lor personal, au transformat Iașul în “capitala istorică” a românilor, capitala “rezistenței până la capăt” pentru a înfăptui Marea Unire a tuturor românilor la 1 decembrie 1918.

În cel de-al 101- lea an de la Marea Unire, ieșenii își doresc ca Iașul să fie cu adevărat, un oraș european – “capitala culturală” a Europei.

I-am întrebat pe ieșeni, la acest sfârșit de săptămână, ce înseamnă pentru ei și pentru Iași ca România să fie și să rămână o țară membră a Uniunii Europene?

Răspunsul unanim al ieșenilor a fost acela că Uniunea Europeană oferă singurul viitor cert, al dezvoltării și al siguranței lor, este viitorul celor mai bune oportunități pentru copiii lor pentru a studia, pentru a călători liber, pentru a găsi joburi bine plătite.

Ieșenii au semnat pentru candidații PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 cu o singură dorință: PNL să continue lupta politică pentru ca Iași să devină un oraș european, conectat de Vestul țării și de Europa printr-o autostradă construită din fonduri europene, un oraș european nepoluat, cu parcuri și locuri de joacă și de recreere sigure pentru copii și pentru vârstnici.

Primii care și-au asumat lupta Iașului pentru viitorul său european au fost tinerii liberali din #TNLIasi. Elevii și studenții liberali din cadrul Organizației de Tineret a PNL IASI au forța schimbării și îi felicit pentru perseverența și energia cu care s-au implicat în acțiunile filialei pentru strângerea semnăturilor și promovarea candidaților PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Iașul are viitor pentru că are tineri de valoare. Iar viitorul unor tineri de valoare se construiește în Uniunea Europeană, acolo unde România și românii merită “să stea în primul rând” pentru că sunt buni și merită.

#RomâniaÎnPrimulRând
#Ieșenii merită să fie #ÎnPrimulRând al Europei
PNL așează #IasiÎnPrimulRând” al orașelor europene

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]