Președintele României a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, după demiterea Guvernului Orban prin moțiune de cenzură. Klaus Iohannis a anunțat că va chema joi partidele la consultări, urmând ca după aceea să anunțe numele persoanei desemnate să formeze noul Guvern. Președintele a subliniat că este adeptul alegerilor anticipate. „Eu am fost şi rămân – şi v-o spun ca să fie foarte clar – adeptul alegerilor anticipate. Eu îmi doresc să intrăm într-o logică ce duce spre alegeri anticipate”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni. Iohannis a spus că, în lipsa unei voinţe în acest sens, îşi doreşte să fie votat un guvern care vine „cu o agendă reformatoare”.Klaus Iohannis: „Astăzi am avut un vot mai puțin obișnuit în Parlamentul României. În speță, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului a fost depusă și votată. Acum cred că este momentul să ne gândim un pic ce avem momentan în spațiul politic. Vedem, pe de-o parte, un guvern liberal, care vine cu foarte mult entuziasm, cu foarte multă energie, pe un val popular pozitiv, confirmat de toate sondajele publice, un guvern care vrea să facă reforme, un guvern care vrea să vină cu măsuri pentru România, pentru români, care vrea să vină cu proiecte pentru autostrăzi, pentru spitale, cu proiecte clare, deja bine pregătite pentru a încuraja creșterea economică. Pe scurt, un guvern care vrea să repună România în normalitate.

Ce aveam de cealaltă parte? O majoritate în esență pesedistă, supărată, frustrată, fiindcă a pierdut guvernarea, o majoritate care, evident, se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăți guvernarea de la noi din țară.

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/guvernul-a-fost-demis-klaus-iohannis-va-sustine-o-declaratie-de-presa-la-1830-1255685

Vizionați discursul președintelui României: https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/1092360081099403/