Grupul de Iniţiativă Civică Cişmigiu dorea să organizeze în această seară, la țarcul pentru căței din Cișmigiu, un protest împotriva planurilor Primarului Firea. Din păcate, încă o dată Primăria le refuză acest drept, pe motiv că ar exista alte evenimente acolo. Din planul de reamenajare ieșit pe surse am observat că spațiul pentru câini dispare din parc. Nu doar copacii și locurile de joacă pentru copii sunt afectate.Bucureștenii trebuie să știe! Menționăm că efortul grupului civic Cișmigiu este unul independent de politică, dar PNL București consideră efortul tuturor grupurilor civice drept unul de salutat și de ajutat.

Suntem aproape de toate grupurile civice care își doresc binele Bucureștiului și al bucureștenilor! Vă invităm să vă alăturați întâlnirii cu căței din seara aceasta și să aflați mai multe de la ei, dacă și voi mergeți cu cățeii în Cișmigiu.

Sursa:  https://www.facebook.com/pnlbucurestioficial/

VREM SCHIMBARE, NU MUTILARE,
se poate?

Acest grup a pornit ca o dorință de a face ceva constructiv, creativ, pentru noi, cei din jurul Cișmigiului, cât și pentru toți ceilalți: bucureșteni sau turiști. Grădinărim, reparăm scări de bloc, “cișmigim” împreună.

Suntem primii care spun “da” îmbunătățirilor, pentru că petrecem ore întregi zilnic în Cișmigiu. Ne dorim: un parc curat, un lac curat, protejarea speciilor din flora și fauna gradinii, bănci curate și vopsite, protejarea ariilor istorice din Grădina și dimprejurul ei și așa mai departe.

Parte din proiectul Primăriei Municipiului București afectează Cișmigiul în mod negativ, aceste modificări dorim să fie revizuite.

Pentru cei care ni s-au alăturat mai târziu, punctul nostru de vedere oficial, cât de sumar s-a putut, este exprimat în Scrisoarea Deschisă, transmisă către Primăria Municipiului Bucureşti la 6 august 2019:

https://www.agerpres.ro/…/comunicat-de-presa-grupul-de-init…