Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Municipiului Blaj: Vizita Sanctității Sale Papa Francisc la Blaj a reprezentat un moment unic, de o dimensiune spirituală profundă, care ne-a arătat tuturor fața adevăratei Românii! Despre Blaj se vorbește acum la superlativ, ca despre un adevărat model de civilizație, micul nostru oraș cu inimă mare arătând tuturor că aici Europa este la ea acasă! Toate acestea se datorează împlicării totale pe care au avut-o toți cei care au participat la organizarea acestui moment istoric!
Le mulțumesc celor peste 100 de mii de pelerini prezenți la Blaj, pentru modul în care au participat la evenimentele găzduite de orașul nostru, oameni frumoși, oaspeți minunați, care au avut un comportament exemplar din toate punctele de vedere și care au arătat că România Frumoasă există și este mai vie ca niciodată!

Le mulțumesc tuturor blăjenilor care au înțeles momentul istoric pe care îl trăiește comunitatea noastră și care s-au dovedit gazde primitoare pentru cei veniți de departe. Lor le mulțumesc și pentru înțelegerea pe care au manifestat-o în ceea ce privește toate măsurile de securitate și restricțiile de circulație, fără de care un astfel de eveniment nu ar fi putut avea loc.

Nu în ultimul rând, le mulțumesc tuturor instituțiilor implicate în organizarea acestui eveniment: Mitropolia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Administrația Prezidențială, Guvernul României, Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Județean Alba, Primăria și Consiliul Local Blaj, precum și Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa 2019”, format din MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP.

Într-o perioadă în care românii și-au reafirmat credința în valorile europene, la Blaj aceste idealuri au fost, încă o dată, confirmate din plin! Cu toții am respirat aerul libertății, iubirii și milostivirii, care au caracterizat întreaga existență a celor șapte episcopi greco-catolici beatificați! Cu toții am mers împreună cu Sfântul Părinte! Să mergem împreună în continuare! Vă mulțumesc și mă înclin, respectuos!

Sursa: PNL Alba