Găvrilă Ghilea, deputat #PNL: “La începutul acestei săptămâni, Comisia Europeană a făcut publice rezultatele propriei campanii de testare a produselor alimentare, realizată de Centrul Comun de Cercetare, în care au fost analizate aproape 1.400 de produse alimentare comercializate în 19 state membre ale UE, iar aproape 10 % dintre acestea aveau o compoziție diferită, deși partea din față a ambalajului era identică.”

Am adresat la vremea aceea, de la această tribună, o întrebare directorului Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, după ce am aflat din presă că, în coşul comun al celor 29 de produse alimentare comercializate atât în România cât şi în statele UE, din care au fost prelevate probe pentru a fi analizate comparativ din punct de vedere al compoziţiei chimice, autorităţile naţionale au identificat 9 produse care prezentau standarde calitative duble, solicitându-i să facă publice denumirile comerciale ale acestora pentru a nu pune în pericol sănătatea consumatorilor.“, spune deputatul Gavrila Ghilea, intr-o declrataie de presa

Răspunsul, transmis sub semnătura preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, cu rang de secretar de stat, a fost departe să mă mulţumească: deşi informaţiile mele erau confirmate, cele 9 produse “incriminate” erau înşiruite doar cu denumirea sortimentului, iar denumirea comercială, respectiv brandul şi producătorul, erau trecute “la secret”, sub pretextul imperativ al unor paragrafe ambigue din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Sursa: https://infooradea.ro/gavrila-ghilea-dublul-standard-al-alimentelor-si-dubla-masura-a-autoritatilor/?fbclid=IwAR2fxv5EcJs49QCTY8XwN6CbsX2voyCbsVkAix_n8_bzl2cJMO7WNNGTO3Y