Florin Cîţu, liderul senatorilor liberali:  “Ne-au spus că au semnat un acord de împrumut de la Banca Mondială, 500 milioane euro, pentru «…un program ce va aduce beneficii pacienților, în condițiile în care va crește finanțarea pentru medicina de familie și pentru cea comunitară, inclusiv prin dotarea cu echipamente performante a cabinetelor medicale, precum și prin pregătirea personalului medical din medicina primară» (citat din Viorica Dancilă).Au MINȚIT! I-am prins din nou!
Uitați ce spune art. 4 din Proiectul pentru ratificarea Acordului de împrumut (Programul pe bază de rezultate în sectorul sanitar) între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la New York, la 23 septembrie 2019:
«ART. 4 – Sumele trase din împrumut şi virate în contul de valută deschis pe numele Ministerului Finanţelor Publice la Banca Naţională a României se utilizează pe măsura necesităţilor de finanţare a deficitului bugetului de stat şi refinanţării datoriei publice guvernamentale, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările şi completările ulterioare».

Poate nu este clar pentru toată lumea.
Împrumutul se duce DIRECT la finanțarea deficitului bugetar. Asta este SINGURA destinație pentru acești bani. Atât! Altă destinație este ILEGALĂ!

Și să fie și mai clar, uitați ce spune MFP în expunerea de motive pentru acest proiect de lege:
«Deşi tragerile în cadrul împrumutului nu sunt legate în mod direct de anumite cheltuieli şi/sau nu finanţează în mod direct anumite cheltuieli, …».
Sumele din împrumut NU sunt legate de anumite cheltuieli și NU finanțează direct anumite cheltuieli. Pe românește: banii pot să ajugă foarte ușor, fără niciun fel de problemă, în buzunarele psd-iștilor.
Bineînteles, dobânda o plătim noi toți.

Acesta este încă un mod prin care se fură bani de la buget. Se inventează tot felul de programe pe hârtie. Procesul este foarte birocratic. Se folosesc cam 10% din bani pentru programele resepctive și RESTUL la «finanțarea deficitului bugetar» = buzunarele infractorilor de la PSD.
Iar acest sistem există pentru că NIMENI nu cere niciodată o EVALUARE a acestor programe. Să vedem exact unde s-au dus banii respectivi. Să vedem dacă a meritat sau nu pentru români să plătească aceste dobânzi.
Dar totul se va schimba! Foarte curând”.

#NuLuămPrizonieri #RomâniiTrebuieSăȘtie #SpionulRusLaPușcărie