PSD lansează încă o masură populistă, menită să manipuleze părinții copiilor, de această dată, oferind 10 (zece) lei pentru fiecare zi de prezență a copiilor la şcoală. Acelaşi PSD care în urmă cu câteva luni încerca sa refuze alocatiile copiilor, acelasi PSD care nu reuşeşte să asigure manuale scolare, transport pentru copiii din mediul rural, şcoli renovate, acelaşi PSD care menține învățământul românesc la cel mai scăzut standard din Europa.

Guvernul dovedește și prin această măsură populistă că nu are o viziune clară și nici soluții pentru rezolvarea problemei abandonului școlar și că e interesat mai mult de cantitate, decât de calitate. PSD nu este interesat să dezvolte învățământul romanesc, ci sa creeze dependență față de Statul Roman, folosindu-se, de părinții elevilor, ca bazin electoral.  Simpla prezență la școală ar fi suficientă și ar trebui plătită suplimentar, în viziunea acestui guvern incompetent. Alocarea haotică de resurse, fără un plan clar de prioritizare a investițiilor în funcție de nevoi și fără urmărirea unor indicatori de calitate, aduce grave prejudicii calității actului educațional în România.

Să premiezi copilul doar pentru că vine la școală, deși statul plătește deja pentru școlarizarea lui, este o nouă absurditate pe care ne-o propune acest guvern. Culmea e că între timp, modifică legea  prin ordonanță de guvern, astfel încât naveta școlară să nu mai poată fi decontată de autoritățile județene, acesta nemafiind considerat un serviciu public.Partidul Național Liberal propune măsuri concrete pentru reducerea abandonului școlar, care este încă la cote alarmante în România. Iată câteva dintre acestea:

  • Creșterea finanțării per elev
  • Acordarea unei mese la școală fiecărui elev din România
  • Generalizarea programului After School
  • Decontarea navetei școlare
  • Îmbunătățirea infrastructurii școlare, cu prioritate în mediul rural