Ministrul finanțelor Florin Cîțu aduce o serie de acuzații cu iz penal Primarului General al Capitalei Gabriela Firea. Senatorul liberal, Florin Cîțu spune că edilul Bucureștiului a folosit banii de la bugetul statului în scop personal și de partid și nu în interesul locuitorilor Capitalei.”Bugetul PMB folosit de primarul general în scop electoral!

Astăzi este un moment bun să aflați cum au fost cheltuiți banii dumneavoastră de Gabriela Firea.

PMB a avut un buget anual în medie de 5.8 miliarde lei în perioada 2017-2019 versus 3.9 miliarde lei în 2016.

Problema este ce s-a întâmplat cu banii. S-a dus această diferența în investiții? Evident că NU.

Să va arăt cum se căpușează un buget în interes personal de un primar general incompetent și iresponsabil.

Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei în 2019!!!Salariul mediu NET s-a triplat și este aproape dublua față de salariul mediu net din sectorul privat.

În perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3.6 miliarde lei- creșteri salariale plus număr mult mai mare de angajați.

Celebrele companii înființate ilegal de primarul general și PSD plătesc DOAR salarii și atât- cheltuielile de personal reprezintă între 80% și 90% din totalul cheltuielilor. Dacă va întrebați cum apar sinecurile în economie, aveți aici răspunsul.

Este clar că doar evoluția cheltuielilor de personal arătă că primarul general a folosit banii primăriei în scop electoral.

Dar dacă mai sunt și sceptici atunci să va arăt ce s-a întâmplat cu cheltuielile cu asistență socială. Aici datele arătă și mai clar că bugetul primăriei a fost folosit în interes personal și de partid.

În 2016 PMB cheltuia 2.6 milioane lei iar în 2019 a cheltuit 420.5 milioane lei!!!! Va rog să recitiți cifrele și să realizați diferența.

Această evoluție a avut loc în condițiile în care cheluielile cu asistență socială sunt responsabilitatea sectoarelor.

În perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistență socială 845 milioane lei.

Și în final, încă o decizie pentru care PMB trebuie să dea un răspuns bucureștenilor. URGENT!

În 2019 PMB nu a mai avut bani să plătească subvenția pentru energie termică, deși o primește de la bugetul de stat.

Astfel la jumătatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADĂ supremă a incompetenței și iresponsbilitatii și s-a împrumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plăti subvenția pentru energie termică.

Să fie mai clar, a îndatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primește de la bugetul de stat oricum.

Când plătești lunar 125.4 milioane doar salarii și 32 milioane asistență socială (față de 72 milioane și 4 milioane în 2016) este clar că nu mai ai bani și de subvenție. Acest dezastru se întâmplă în condițiile în care valoarea subvenției pentru energie termică a rămas aproape neschimbată.

PMB a folosit aceeași formulă pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani.

Nu există nicio diferența între Dragnea, Valcov, Teodorovici și Firea. Toți au folosit bugetele alimentate cu bani publici în interes personal și de partid”, scrie Cîțu.