Numele unuia dintre părinți este criteriul de bază pentru o carieră diplomatică de succes, în special la Bruxelles, locul preferat de odraslele fițoase ale foștilor miniștri, parlamentari, baroni locali, șefi SIE sau judecători CCR. Constituie excepție cazul în care te cheamă Tănase și ești fratele Irinei, fata pentru care și-a pierdut capul Liviu Dragnea, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, conducătorul de facto al României.

Reprezentanța României de la Bruxelles este împânzită cu odraslele politicienilor români. Copii de foști miniștri, parlamentari, șefi SIE și magistrați CCR au ajuns diplomați pe baza unui singur criteriu: numele părinților. Printre pile s-a strecurat și fratele Irinei Tănase, iubita lui Liviu Dragnea.

Pentru șase luni la șefia UE, România a trimis la Bruxelles o garnitură solidă de „experți” cu pile și relații la nivel înalt.

„Adevărul” dezvăluie alcătuirii organigramei Reprezentanței României pe lângă UE citând surse din MAE. Astfel, sunt „câțiva specialiști, diplomați, care țin în spate șefia Consiliului UE, astfel încât să nu ne facem complet de râs, și a doua categorie de „experți”, constând din pile, copii de actuali sau foști politicieni, trimiși la Bruxelles cu ordin de deplasare semnat la partid”, explică surse din diplomație, citate de ziarul „Adevărul”.

Sursa: https://revista22.ro/actualitate-interna/adevarul-expertii-romaniei-la-bruxelles-sunt-odraslele-fostilor-ministri-sefi-sie-judecatori-ccr?fbclid=IwAR1DTNHVRyN6ywIRTHG1R8gUhpYfcSKhCHXMUjbob09_m8iJLkmxuQJsWo0