Comunicat de presă .  Într-o declarație politică depusă miercuri la Senat, liberalul Eugen Țapu Nazare critică PSD-ul pentru dezinteresul manifestat față de Moldova. Criticile liderului liberal apar la câteva zile după ce imaginea unui bărbat care cade în genunchi și sărută asfaltul prospăt turnat într-o comună din județul Bacău a devenit virală pe internet.”Zilele trecute, o imagine a devenit virală pe rețelele de socializare: un bărbat din comuna Horgești, județul Bacău, care cade în genunchi și sărută asfaltul proaspăt turnat pe unul din drumurile comunale. Dacă ar fi fost la o emisiune de satiră, poate ar fi stârnit ceva zâmbete. În realitate, această imagine vorbește de la sine despre dezastrul unei regiuni pe care PSD și ALDE au uitat-o. Anul trecut, mii de oameni au venit din Moldova  la București, nu pentru revendicări salariale, pensii sau zile în plus la concediu, ci au venit să ceară o autostradă. O cale de legătură rapidă cu vestul țării și, de acolo, mai departe, spre Europa. Pentru bărbatul din județul Bacău care sărută asfaltul, perspectiva unei autostrăzi este foarte îndepărtată. Un vis imposibil. El este bucuros că s-a turnat asfalt în comuna uitată de lume. Pentru că s-a săturat de mers prin praf și noroaie”, a precizat Eugen Țapu Nazare.

Criticile liberalului nemțean nu l-au ocolit nici pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cel care și-a făcut obicei de a veni în județul Neamț doar în scop electoral, fără niciun rezultat notabil în urma acestor vizite.

”Răzvan Cuc, împreună cu alt trist personaj, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, mimează îngrijorarea și preocuparea pentru infrastructură, mai bine spus pentru lipsa acesteia. Recent, a venit din nou în județul Neamț, și ne-a vorbit de o autostradă Bacău – Neamț. Doar că, în aproape trei ani, nu a fost în stare să taie buruienile de pe margine, să facă din acest drum unul expres, nu a fost în stare să repare unul din podurile de pe acest traseu. Iar astăzi ne vorbeșște de autostradă. Demagogie și ipocrizie, exact ca Pactul pentru bunăstare, promovat de Guvern. Pentru că nimeni nu i-a împiedicat pe cei de la PSD și ALDE să facă drumuri și autostrăzi, să scrie proiecte pentru bani europeni și să scoată Moldova din praf și sărăcie”, a mai precizat Țapu Nazare.

Sursa: www.pnl.ro