Era și timpul! Anul viitor va apărea prima bancnotă din România care va avea pe ea chipul unei femei. Noua bancnotă de 20 lei va avea pe ea chipul Ecaterinei Teodoroiu, eroina care a căzut în luptă, în timpul primului război mondial.Anul viitor Banca Națională va pune în circulație o bancnotă de 20 de lei care va avea pe una dintre fețe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial.“Promovarea imaginii unei femei pe o bancnotă cu putere circulatorie este un demers care răspunde unui interes public legitim – de promovare a personalităților feminine – ce a găsit o largă susținere în societatea românească”, a precizat Banca Națională într-un comunicat de presă.

Cum va arată noua bancnotă, ce elemente de siguranță și de identificare va avea, precum și data exactă a lansării în circulație sunt informații pe care BNR le va furniza ulterior.

“Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificație. Banca Națională a României susține astfel preocupările pentru consolidarea egalității de gen, în linie cu inițiativele altor bănci centrale din lume. De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire”, se mai arată în comunicatul BNR.

Sursa: https://www.facebook.com/oflromania/