Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca: ↗️ Nou sistem de colectare a deseurilor de pe raul Somes, la intrarea in Cluj-Napoca. Pentru a preveni poluarea Somesului si a malurilor sale cu deseurile provenite din afara Clujului(din amonte) ,Primăria Cluj-Napoca a înlocuit sistemul existent de colectare a deșeurilor de pe râul Someș din zona ștrandului Sun – cartierul Grigorescu cu un baraj plutitor – țeavă corugată.Înlocuirea a fost necesară deoarece vechiul sistem plutitor de colectare nu a rezistat presiunii și a fost spart de plutitorii mari care veneau pe Someș din amonte: canapele, dulapuri, cotețe de animale de dimensiuni mici, frigidere, etc.

Noul baraj plutitor este o țeavă corugată din polietilenă de înaltă densitate. Este formată din țevi structurate cu pereți dubli, peretele interior este neted și cel exterior profilat, acoperit cu un înveliș din prelată rezistentă la presiune, schimbări climatice și intemperii.

Acest tip de țeavă este recomandat pentru construcția/instalația de canalizare pluvială, construcția de rețele de retenție – detenție pentru sisteme anti-viitură, amenajări hidrotehnice. Sistemul de iluminat cu panouri foto-voltaice și camera de supraveghere, alimentată de asemenea cu energie solară, sunt funcționale și nu au suferit modificări.
Deșeurile astfel colectate sunt preluate periodic de primărie prin compania de salubritate.
Primăria Cluj-Napoca continuă să monitorizeze sistemul și colaborează în continuare cu Apele Române, societatea civila si celelalte autoritati ale statului pentru a oferi clujenilor un mediu cât mai plăcut și cât mai curat!

Sursa: https://www.facebook.com/pnl.cluj/