Marius Stefan Vintila, Prim-Vicepreşedinte PNL Bucuresti.   Economia #României dă semne din ce în ce mai frecvente că se va cufunda într-o nouă criză economică. Ultimul grav semnal a fost reprezentat de o depreciere istorică a leului față de moneda euro.Unul dintre cei mai importanți factori care influențează evoluția unei monede o reprezintă stabilitatea economică, fiscală și de foarte multe ori chiar și cea politică. Din păcate, la nici unul dintre aceste capitole România nu stă bine. Politica fiscală haotică din ultimii ani, reglementările și taxele impuse peste noapte de actualul Guvern și actuala majoritate, creează un climat de instabilitate care are în mod evident efecte asupra cursului. Lipsa bugetului pe 2019, la fel ca și lipsa raportărilor și evaluărilor oficiale pentru anul 2018 privind deficitul și alți factori macro-economici influențează în mod direct comportamentul actorilor de pe piață și implicit cursul de schimb. De aici vine și ideea formulată de unii analiști apropo de un atac speculativ asupra leului. Atunci când mai mulți factori favorizează apariția unei oportunități speculative, nu trebuie să fim surprinși că acest lucru se poate și întâmpla. De aici vine și întrebarea daca anumite măsuri din ultima perioadă au fost premeditate sau nu.

Sursa: https://podul.ro/articol/marius-vintila-da-lectii-de-economie-guvernului-psd-are-o-politica-fiscala-haotica-care-sunt-solutiile-propuse-de-antreprenor-exclusiv-interviu-3982.html?fbclid=IwAR2JoCCGTZZgF4_D1fK-WX4ateYC_vQnz2pJ82aPph06gEh0bBCOejWiGgw