Florin Roman, deputat #PNL:   „E o noua bombă! Mare parte din jandarmii care și-au bătut și gazat propriul popor in 10 august, la mitingul diasporei, au fost avansați în grad, este răspunsul oficial al ministrului Carmen Dan, la o interpelare pe care i-am adresat-o la finele anului trecut.
Așadar, jandarmii participanți la represiune au primit grade și bani de la Carmen Dan, drept mulțumire ca i-au bătut bine pe romani. Și probabil pentru a-și tine gura. “Cu ocazia zilei naționale a României au fost înaintate în grad înainte de termen sau au fost recompensate cu mulțumiri, felicitari, distincții onorifice, etc și cadre militare din Jandarmeria Română care au participat la misiunea din data de 10 August din Piața Victoriei”, se precizează în răspunsul ministrului. Carmen Dan spune că împotriva acestora nu a fost declanșată urmărirea penală. În același timp, ministrul Carmen Dan refuză să facă public numele jandarmilor participanți la “jandarmeriada” din 10 august care au fost avansați in grad, dar și numărul acestora ascunzandu-se sub umbrela păstrării secretului datelor cu caracter personal și a “misiunii” din 10 august.
PNL solicita imperativ ministrului Carmen Dan să facă lumină în cazul acestor recompense date jandarmilor care au acționat la protestul din Piața Victoriei, și care a dus la 447 de plângeri împotriva jandarmilor bătăuși.
Fantoma albă, Sindile și Cazan au fost sau nu avansați, recompensați? Dar aghiotanții lor și cei care au dat ordinele directe?”