↗️ Matei Dobrovie, deputat #PNL: ❗️”Dragnea și Dăncilă lovesc din nou în politica externă a României, pe care o consideră o jucărie pentru satisfacerea intereselor personale. Prezentă la conferința AIPAC, Vasilica Viorica s-a grăbit să anunțe din nou mutarea ambasadei României în Israel de la Tel-Aviv la Ierusalim, invocând faptul că a fost impresionată, împreună cu guvernul și poporul român de gestul președintelui american Donald Trump.

ℹ️ Este binecunoscută obsesia lui Liviu Dragnea de a intra in grațiile președintelui american cu orice preț. Totuși mă întreb, ce rost mai are analiza solicitată MAE dacă premierul și șeful său s-au antepronunțat și știau deja ce e mai bine pentru România?

ℹ️ Până la urmă discursul doamnei Dăncilă la AIPAC a fost doar un act de lobby pentru Dragnea, în numele căruia a transmis și angajamentul de a vota câteva legi, de altfel bune, pentru comunitatea evreiască din România. Un lobby la fel de șchiop precum episodul cu scrisoarea lui Rudy Giuliani adresată lui Dragnea în care erau înfierate protocoalele secrete sau cel cu vizita președintelui PSD la inaugurarea lui Trump.

⚠️ După ce a făcut anunțul bombastic, creând vâlvă în presa din Israel și reacții puternice de indignare din partea palestiniană, doamna Dăncilă s-a întors frumușel acasă, la Antena 3, unde a afirmat că anunțul mutării ambasadei făcut în cadrul vizitei la Washington a fost ”o opinie personală”, iar ”Libertatea de exprimare este a oricui”. Doamna premier a dat un pas înapoi, după ce făcuse marele anunț în numele guvernului României: ”ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”. Viorica Dăncilă a recunoscut că președintele are ultimul cuvânt în privința acestei decizii, dar nu exclude să-l oblige, prin intermediul CCR, dacă nu vrea, că doar s-a mai întâmplat.

❗️Asta înseamnă politica externă făcută pe persoană fizică pentru domnul Dragnea. În loc să vedem și noi analiza MAE, pe ce se bazează această schimbare de politică, care sunt argumentele pro și contra, cum e cu rezoluțiile în vigoare, fără să existe o consultare și cu celelalte state UE, se aruncă doamna Vasilica Viorica înainte cu mare avânt și face anunțul!”